BIZARNO SAMOUBOJSTVO

Misteriozna smrt djevojke američkog tajkuna: Vezala si je ruke iza leđa i gola se bacila u smrt s balkona?

Mnoge okolnosti smrti milijarderove djevojke nisu logične, no policija je svejedno zaključila da je riječ o samoubojstvu

SAN DIEGO - Policija u San Diegu zaključila je da je počinila samoubojstvo. No mnoge okolnosti vezane uz smrt Rebecce Zahau, djevojke farmaceutskog mogula Jonaha Shacknaija , neobične su i nelogične i taj je zaključak preuranjen, tvrdi Cyril Wecht, savjetnik u slučaju istrage o smrti J.F.K.-a i JonBenet Ramsey, djevojčice poznate iz natjecanja u ljepoti.

Svoje mišljenje Wecht je iznio nakon nove autopsije i time nanovo uzburkao američku javnost. Naime, smrt djevojke milijardera koji se obogatio tretmanima za akne i Dysportom, koji je alternativa Botoxu, zaintrigirala je tamošnju javnost.

Rebecca Zahau pronađena je mrtva na balkonu Shacknaijeve palače u gradiću Coronadu blizu San Diega nakon nesreće u kojoj je stradao šestogodišnji sin njezina dečka.

Ljepljiva vrpca

Bila je gola, ruke i noge bile su joj zavezane, no policija je svejedno zaključila da je riječ o samoubojstvu. Wecht navodi kako je autopsija pokazala da je Zahau imala nekoliko masnica na tjemenu, da joj je u ustima pronađen komad tkanine te da je na nogama imala ostatke ljepljive vrpce. I navodna oproštajna poruka koju je ostavila na vratima gostinjske sobe u vili je neobična: “Ona je spasila njega. Možete li spasiti nju.”

Policijski inspektori su u objašnjenju tog događaja naveli kako je Rebecca Zahau počinila samoubojstvo jer se osjećala krivom za smrt Shacknaijeva sina Maxa (6) koji je, prema zaključku odvojene istrage, stradao nesretnim slučajem, pri padu niz stepenice. Dječak je umro u bolnici od posljedica pada, a kad se tragedija dogodila, Zahau je bila u kupaonici. Sve se dogodilo u istoj vili, a Zahau je trebala paziti na dječaka.

Što s nelogičnostima?

- Čitav slučaj vezan uz Rebeccu Zahau je bizaran. Čini se da u Americi policija prelazi preko nelogičnosti ako se one ne uklapaju u njihovu sliku o događaju. Ne tvrdim da je riječ o ubojstvu, ali mislim da je zaključak o samoubojstvu donesen prerano - kaže Wecht. - Sporno je što je primila čak četiri udarca u glavu. Nije jasno zašto je stavila krpu u usta. Možda da je nitko ne čuje ako bude zavrištala? Ruke je zavezala na leđima - ističe Wecht.

Policija tvrdi da je u sobi našla samo njene otiske

Policija u San Diegu svoje je zaključke branila ističući da je ozljede na glavi mogla za-dobiti dok se bacala preko balkona. Posljednji put kad je koristila mobitel poslušala je poruku da se dječakovo stanje pogoršava i da će najvjerojatnije umrijeti. Pronađeni su njezini otisci na nožu kojim je odrezano uže te njezin DNK na nožici kreveta za koju je zavezala uže i na samom užetu. Nije bilo drugih otisaka u sobi. Policija je snimkom dokazala da žena slične građe može staviti omču oko vrata, zavezati ruke i noge i doći do balkona te se baciti u smrt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 01:04