ANDREW GETTY

MISTERIOZNA SMRT MOĆNOG MILIJARDERA Nasljednik naftnog bogatstva pronađen mrtav u kupaonici s teškim ozljedama

 Facebook

Andrew Getty (47), nasljednik bogate naftaške dinastije, pronađen je u utorak poslijepodne mrtav s teškim ozljedama. Ležao je u besvjesnom stanju na podu svoje vile na holivudskim obroncima, bez odjeće od struka prema dolje.

Policiju je u 14 sati nazvala Gettyjeva bivša djevojka, 32-godišnja Lanessa De Jonge, protiv koje je Getty zatražio zabranu pristupa prije dva tjedna, javlja TMZ. Bili su u vezi dvije godine.

Djelatnici Hitne pomoći zatekli su Gettyja u blizini kupaonice te su utvrdili krvarenje iz rektuma, vjerojatno uzrokovano tupim predmetom.

Policija Los Angelesa još uvijek ne zna kako je Getty zadobio te ozljede.

Ispitali su Lanessu De Jonge, koja je isprva bila privedena kao mogući osumnjičenik u slučaju, no zasad je policija ne tereti za umiješanost u smrt.

Istraga je još uvijek u ranoj fazi, a policija zasad smrt tretira kao nesretan slučaj.

Prema prvim informacijama koje je dobila policija, Andrew Getty nije se osjećao dobro već mjesecima, a navodno je za sutra imao termin za posjet liječniku. U kući su pronađene neke tablete koje mu je liječnik propisao.

Lanessa De Jonge i Andrew Getty imali su vrlo turbulentnu vezu koja je okončala Andrewovim traženjem zabrane pristupa. Policija je zbog obiteljskog nasilja najmanje 30 puta morala intervenirati u njihovom domu, a prilikom intervencija policija je znala zateći Lanessu i Andrewa pod utjecajem opijata.

Gettyjeva bivša djevojka bila je čak pod psihijatrijskom prismotrom zbog napada na policajca, a također je zatečena prilikom provale u tuđi dom.

De Jonge je glumica u usponu, no jedina zapaženija uloga koju je imala bio je nastup u filmu "Ratnik" iz 2011. s Tomom Hardyjem i Nickom Nolteom. Osim toga, uglavnom je dobivala manje uloge na televiziji i filmu.

Nekoliko je puta uhićivana zbog remećanja javnog reda i mira te uznemiravanja. S druge strane, Andrew Getty često je vodio sudske bitke zbog neplaćenih poreza.

Andrewovi roditelji, poznati filantropi Gordon i Ann Getty potvrdili su njegovu smrt priopćenjem, u kojemu su zamolili za poštivanje privatnosti.

Andrew Getty jedan je od četiri sina bogatoga para. Vrijednost imovine obitelji Getty procjenjuje se na 5 milijardi dolara, a Andrewov djed je poznati industrijalac i naftni magnat J. Paul Getty, koji je investicijama u industriju nafte i oko 200 drugih koncerna zgrnuo enormno bogatstvo.

Naftna industrija donijela je Gettyjevima puno novca, ali i skandale.

J. Paul Getty imao je petero djece iz pet brakova, a jedna od njegovih snaha umrla je od predoziranja heroinom.

Njegov unuk J. Paul Getty III otet je 1973. godine. Kada je bogati djed pristao platiti otkupninu u vrijednosti od 3,2 milijuna dolara, otmičari su mladiću (16) odrezali uho.

Još jedan skandal pogodio je obitelj kada je otkriveno da je Gordon Getty, otac tragično umrlog nasljednika, u najvećoj tajnosti ima drugu obitelj s djevojkom Cynthijom Beck, koja mu je rodila tri kćeri. Sve je izašlo na vidjelo kada su njegove kćeri Nicolette, Alexandra i Kendalle zahtijevale na sudu promjenu prezimena u Getty.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:55