TRAGIČAN KRAJ

Misteriozna smrt prve žene, druga supruga missica ga ubila: Stravična sudbina 39-godišnjeg biznismena

Njegova druga žena uskoro će izaći na slobodu. Nakon osam godina, sud je dobio na uvid nove dokaze...

Ilustracija

 Mark Wilson/Getty Images/Profimedia/Mark Wilson/getty Images/profimedia

U kolovozu 2015. godine biznismen Jason Corbett pronađen je nasmrt pretučen u spavaćoj sobi svoje kuće u Sjevernoj Karolini. Ispostavilo se da je ovaj 39-godišnji otac dvoje djece, porijeklom iz Irske, bio pretučen bejzbolskom palicom i betonskom ciglom. Zadobio je toliko ozljeda da ih mrtvozornik nije mogao sve prebrojati. Ubrzo su Jasonova druga supruga Molly Martens (40) i njezin otac Thomas (73), bivši agent FBI-a, uhićeni i proglašeni krivima.

Tvrdili su da su djelovali u samoobrani, ali je porota zaključila da je Jason ipak ubijen iz namjere pa su oboje osuđeni na 20 do 25 godina zatvora. Njihovi su odvjetnici otkrili da će na kraju oboje odslužiti još samo sedam mjeseci iza rešetaka i to zahvaljujući smanjenju kazne za dobro vladanje tijekom 44 mjeseca koja su već proveli u zatvoru, piše Daily Mail.

Prije ovog stravičnog događaja Jasonova priča bila je gotovo pa filmska. Njegova prva supruga Margaret Fitzpatrick Corbett umrla je 2006. godine nakon napada astme. Dvije godine kasnije, Jason je angažirao tada 24-godišnju Molly Martens, bivšu kraljicu ljepote iz Tennesseeja, da bude dadilja njegove djece Jacka i Sarah i par se brzo zaljubio.

- Obitelj je počela primjećivati da Jason dolazi k sebi nakon što je počeo izlaziti s Molly. Više nije bio tako tužan cijelo vrijeme - prisjetila se njegova sestra Jocelyn u intervjuu za CBS News.

Zvali su je mama

Molly su voljela i njegova djeca, koja su ju nakon nekog vremena čak počela i nazivati mamom. Mjesec dana prije njihovog vjenčanja u lipnju 2011. obitelj se preselila u kuću s četiri spavaće sobe u slikovitom predgrađu Winston-Salem u Sjevernoj Karolini. Molly je na suđenju rekla da se Jasonu sviđao SAD te da je mislio da su mogućnosti za djecu tamo znatno bolje.

Međutim, odnos para ubrzo se počeo pogoršavati. Mollyn brat Connor rekao je za CBS da je primijetio više ‘verbalnih prepucavanja‘ između njegove sestre i Jasona. U to vrijeme, naime, par je bio u sukobu oko toga hoće li joj Jason dopustiti da zakonski posvoji Sarah i Jacka. Jason je nakon toga počeo razmišljati o povratku u Irsku, a Molly se svom ocu požalila da je njezin suprug postao paranoičan i sve ju više kontrolirao pa joj je otac savjetovao razvod.

Kako je ispričala Molly, kobna noć započela je tako što ju je usred noći probudila Jasonova kći Sarah jer je imala noćnu moru. Nakon što se vratila u krevet i slučajno uznemirila Jasona, postao je bijesan što je ‘mazila‘ osmogodišnjakinju kako bi ju utješila. Jason ju je htio ušutkati pa joj je pokrio usta i počeo je gušiti.

- U nekom trenutku, kad je prestao, vrisnula sam, a on je ponovno počeo, a sljedeće čega se sjećam da sam ugledala oca kako stoji na vratima - ispričala je Molly. Thomas tvrdi da je udario Jasona u stražnji dio glave metalnom bejzbolskom palicom, ali ga to navodno nije zaustavilo, pa je Jason opet zgrabio Molly. Budući da se bojala da će uzvratiti njezinom ocu, Molly mu je, kako tvrdi, zadala presudni udarac.

Jasonova autopsija je pokazala da je umro od ozljede tupim predmetom u glavu. Tijekom suđenja, forenzički stručnjaci tvrdili su da fizički dokazi - uključujući špricanje krvi po stanu - dokazuju da je Jason zadobio teške ozljede glave dok je bio na podu svoje spavaće sobe. Iako su nakon toga nazvali hitnu pomoć, tužiteljstvo je osporilo Thomasovu i Mollynu priču zato što su bolničari stigli na lice mjesta i pronašli Jasonovo tijelo koje je bilo hladno na dodir.

Što su rekla djeca

Nakon očeve smrti, Jacka i Sarah intervjuirali su policajci koji su potvrdili Mollyne tvrdnje da je Jason ‘fizički i verbalno povrijedio‘ njihovu maćehu. Osmogodišnja Sarah tada je rekla: "Vrištao bi na moju mamu svaki dan ili ponekad dva puta dnevno. Borio bi se s njom. Jednom sam vidio da joj je stao na nogu. Nazivao ju je ružnim imenima."

U odvojenom razgovoru Jack je rekao: "On bi fizički i verbalno povrijedio moju mamu. Plakala bi i pokušavala začepiti uši. Ponekad bi se samo sklupčala u loptu. To me jako rastužilo i razljutilo.‘

Međutim, nakon povratka u Irsku, Jack i Sarah povukli su svoje izjave - potez za koji Mollyin i Thomasov pravni tim tvrdi da je na njega utjecala Jasonova obitelj. Kao rezultat toga, sudac je početne izjave Sarah i Jacka Corbetta smatrao neprihvatljivima i one nisu predstavljene poroti 2015. Molly i Tom su odslužili tri godine svoje 25-godišnje kazne kada je žalbeni sud preispitao njihov slučaj.

Godine 2020. žalbeni sud podržao je žalbu Molly i Thomasa - navodeći da nisu svi dokazi, uključujući početne izjave Sarah i Jacka i Mollynu tajnu snimku, predstavljeni poroti. Obrana je također tvrdila da bi bilo teško ‘trenirati‘ djecu za njihov prvi razgovor u roku od 24 sata nakon ubojstva njihova oca - s tim da su oni kasnije ponudili da povuku svoje izjave nakon mjeseci provedenih pod skrbi svoje tete.

Jasonov sin Jack je u svojoj kasnijoj izjavi tvrdio da mu je maćeha rekla da je više nikad neće vidjeti ako socijalnim radnicima ne kaže da ju je otac napao. Nakon te tvrdnje sud je istraživao smrt Jackove i Sarine majke Margaret Corbett. Iako se govorilo da je Margaret umrla od astme, dr. George Nichols - umirovljeni glavni medicinski istražitelj iz Kentuckyja - rekao je da ne može isključiti mogućnost da se radi o ubojstvu.

Dr. Nichols je bio kritičan prema obdukciji i rekao je da ‘nedostaje hrpa stvari‘ iz obdukcije. Prema vještačenju, Margaret nije imala upalu pluća - što je inače prisutno u ovakvim slučajevima. Na pitanje je li Margaretina smrt mogla biti ubojstvo, stručnjak je rekao: ‘Moguće je, ali ni blizu vjerojatno.‘

Na kraju se ispostavilo da Margaret nije umrla od astme, ali nije bila ni ubijena. Točan uzrok smrti nije moguće utvrditi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 18:36