PRONAĐEN U GARAŽI

Misteriozna smrt ruskog oligarha: ‘Vrijeme smrti i invazije na Ukrajinu? Nije slučajnost...‘

Policija je pozvana nakon što je ruski tajkun, koji nije među već sankcioniranim oligarsima, pronađen mrtav

Mikhail Watford

 Linkedin

Ruski oligarh porijeklom iz Ukrajine Mikhail Watford, koji se obogatio na nafti i plinu, pronađen je mrtav u svojoj vili u Surreyju, prenosi Daily Mail.

Policija je smrt ovog oca troje djece opisala kao 'neobjašnjivu', ali se slučaj ne smatra sumnjivim. Tijelo Mikhaila Watforda pronađeno je u garaži njegova luksuznog imanja, a vijest o njegovoj smrti procurila je u javnost kada je britanski premijer Boris Johnson rekao da će objaviti listu ljudi povezanih s režimom ruskog predsjednika Vladimira Putina, od kojih će značajan broj snositi ozbiljne sankcije.

Policija je pozvana nakon što je ruski tajkun, koji nije među već sankcioniranim oligarsima, pronađen mrtav. Njegova supruga Jane, koja je rodom iz Estonije, na društvenim je mrežama samo dan ranije objavila fotografiju na kojoj se ljube u krugu njihove vile.

Vijest o smrti dolazi nakon smrti još jednog ruškog milijunaša, biznismena Aleksandra Perepiličnog (44) 2012., koji je živio u luksuznoj četvrti St. George's Hill u Weybridgeu.

Tada je policija Surreyja bila optužena za 'nesposobnost' tijekom istrage. Naime, postojale su tvrdnje da je ruski biznismen bio otrovan 'travom za srce', no mrtvozornik je 2018. zaključio da je umro prirodnom smrću.

Prema pisanju britanskih medija, obiteljski prijatelj rekao je da je Watford mogao biti potresen zbog rata u Ukrajini. "Vrijeme njegove smrti i invazije na Ukrajinu sigurno se nisu slučajno podudarali. Njegova smrt budi brojna pitanja. Nakon svih drugih sumnjivih smrti ruskih državljana i suradnika u Velikoj Britaniji, sasvim je prirodno nagađati o negovoj smrti", rekao je izvor blizak ruskom oligarhu za britanske medije.

Mikhail Watford rođen je 1955. u Ukrajini, kada je ona bila dio Sovjetskog Saveza, kao Mikhail Tolstosheya, a ime je promijenio kada se preselio u Veliku Britaniju. Svoje je bogatstvo stekao zahvaljujući nafti i plinu prije nego što je izgradio svoje poslovno carstvo u Velikoj Britaniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 11:14