UBOJSTVO I SAMOUBOJSTVO

MISTERIOZNA SMRT Ubijen znanstvenik koji je navodno bio na pragu važnog otkrića vezanog uz koronavirus. Čovjek koji mu je pucao u glavu se ubio

 
 UPMC

Ugledni znanstvenik s Medicinskog centra Sveučilišta u Pittsburghu (UPMC) je navodno bio na pragu važnog otkrića povezanog s koronavirusom kad je, prema navodima policije, izgubio život u slučaju ubojstva i samoubojstva, piše Daily Mail.

Doktor Bing Liu (37) bio je sam kod kuće u subotu navečer, kad je jedan muškarac – kasnije identificiran kao Hao Gu (46) – upao u njegov stan i počeo pucati. Liu je hicima pogođen u glavu, vrat i torzo i na mjestu je preminuo.

U vrijeme ubojstva njegova supruga nije bila kod kuće. Par nije imao djece. Policija je kasnije rekla da se nakon zločina Gu vratio u svoj auto parkiran otprilike stotinu metara dalje i izvršio samoubojstvo.

Prema navodima policije, Liu i Gu su se poznavali prije strašnog zločina, no nije poznato u kakvom su točno odnosu bili te što bi mogao biti motiv ubojstva.

Liu, inače porijeklom Kinez, doktorirao je kompjuterske znanosti na Nacionalnom sveučilištu u Singapuru, da bi kasnije otišao na Carnegie Mellon sveučilišta u Pittsburgh.

'Doktor Bing je bio izniman znanstvenik koji je zaradio poštovanje mnogih kolega iz tog područja te dao značajan doprinos znanosti', navedeno je u službenoj objavi fakulteta.

Pridružio se UPMC-u prije nekoliko godina i bio suautor više od 30 knjiga i publikacija čime je zaradio reputaciju izvrsnog znanstvenika i mentora mlađim kolegama.

Čelnica odjela na kojem je radio nesretni Bing, doktorica Ivet Bahar, kazala je da je Bing neposredno prije smrti istraživao Covid-19 te bio na pragu zanimljivih otkrića.

Iza doktora Liua ostali su supruga i roditelji koji žive u Kini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2022 12:13