KRVOLOK IZ ŠUME

MISTERIOZNI SLENDER MAN Tko je zapravo čovjek bez lica koji je nadahnuo nezapamćeno krvoproliće?

 YouTube

Ameriku su početkom tjedna zapanjile dvije 12-godišnjakinje iz savezne države Wisconsin koje su nevjerojatnih 19 puta divljački nožem izbole i na mjestu gotovo ubile svoju školsku kolegicu.

Prema pisanju američkih medija, djevojčice su krvavi zločin planirale još od prosinca prošle godine, a prve informacije govore da su navodno bile opsjednute jednim fiktivnim likom iz internetskih horor priča kojemu su počinjenjem zvjerstva htjele samo ugoditi.

Spomenuti lik zove se Slender Man, a sve do ovoga tjedna, iako je po bespućima međumrežne zbiljnosti imao svoju respektabilnu zajednicu obožavatelja, o njemu se nije prečesto govorilo u medijima. Riječ je o zastrašujućem visokom tipu u odijelu i bez vidljivog lica o kojemu su njegovi fanovi napisali toliko priča da je postao svojevrsna mitska online ličnost.

VIDEO: HOROR U AMERICI Dvije učenice (12) oponašale omiljenog junaka pa nožem izbole svoju kolegicu

Tako se priča da je nekoć bio čak prava ličnost, za koju se prvi put pročulo prije nekoliko stoljeća, no zapravo je stvoren na internetu i to u lipnju 2009. godine.

Kako piše Independent, u to je vrijeme web stranica Something Awful pozvala svoje posjetitelje da šalju fotošopirane slike na kojima bi u neki uobičajeni prizor iz dnevnog života bila ubačena neka paranormalna pojava. Korisnik Victor Surge (pravim imenom Eric Knudsen) poslao je dvije crno-bijele fotografije koje prikazuju djecu, a pored njih lika kojeg je nazvao Slender Man.

U opisu fotografija napisao je da su djeca sa slike ubijena, a fotografi su netragom nestali. Knudsen vjerojatno nije očekivao da je u tom trenutku stvorio internetski fenomen koji će se mrežom početi širiti poput prave pošasti. Sasvim mu sigurno ni u primisli nije bilo da će se neki bolesni um, pa makar to bio i um dviju nezrelih djevojčica, njegovim likom inspirirati za krvoločni obračun s nekom živom osobom.

Drugi su korisnici interneta Slender Mana počeli ubacivati u neke svoje fotografije, a pojavile su se i priče o visokom štrkljavom muškarcu s ticalima koji vreba i otima djecu, a zatim ih ubija u šumi.

S vremenom su Slender Manu počeli pridavati kojekakve sposobnosti pa se tvrdi da se u stanju teleportirati ili pak vršiti tjelesnu metamorfozu. Spominje se i da može čitati tuđe misli te brisati drugim osobama dijelove memorije. No, u svim je pričama on taj koji ubija, a nikada onaj koji potiče nekog drugog na ubojstvo.

Iako se autorstvo pripisuje Knudsenu, tvrdi se da postoji i 'treća strana' koja polaže pravo na medijske adaptacije Slender Mana (uključujući izradu video igara).

Djevojčice iz Wisconsina navodno su na Slender Mana naišle na web stranici Creepypasta.com, koja služi za razmjenu internetskih horor priča. Vlasnik te web stranica objavio je priopćenje povodom nedavnog zločina kojim je izrazio sućut obiteljima svih koji su pogođeni ovom tragedijom. Učinio je to kako bi se ogradio od bilo kakve odgovornosti i tvrdnji da je upravo njegova stranica potaknula mlade monstrumke na klanje. 'Većina ljudi nakon što pogleda Hannibala ne postane serijski ubojica', napisao je između ostalog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. ožujak 2024 21:41