OLAKŠANJE ZA KUPCE

MJESECIMA JE SIJALA STRAH U DUĆANIMA Uhvaćena žena koja je podmetala igle za šivanje u meso

Nakon višemjesečne potrage njemačka policija uhitila je 60-godišnju ženu koja je u trgovinama Lidla podmetala igle za šivanje u pakiranja mljevenog mesa i ostale mesne proizvode, piše njemački Bild.

Od listopada prošle godine policija je identificirala 20 slučajeva pronalazaka igala u pakiranjima svježeg i prerađenog mesa. Proizvodi su kupljeni u supermarketima u Eutinu i Amelenteu u blizini Lübecka, u pokrajini Schleswig-Holstein.

Srećom, nitko od kupaca nije ozbiljnije ozlijeđen.

Jedna djevojka (17) otkrila je iglu u ustima, ali srećom nije progutala potencijalno fatalan zalogaj, dok je druga žena ozlijedila ruku za vrijeme pripreme obroka.

Policija nikako nije mogla otkriti identitet tajnovitog zlotvora, pa su u supermarketima postavili nadzorne kamere. Žena je identificirana nakon što su je snimile kamere. Motivi ovakvog zlobnog čina još uvijek su nepoznati.

Zanimljivo, njemačka javnost nije znala za slučaj serijske podmetačice igala sve do prošlog tjedna. Kritiziraju policiju zašto ih nije ranije upozorila, a iz državnog odvjetništva se brane da javna objava ne bi pomogla u hvatanju počinitelja i spriječavanja daljnjih nedjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 02:57