TA MJESTA NE POSTOJE

'MJESTA NA LETU PLATILI SMO VIŠE OD TISUĆU DOLARA, A POGLEDAJTE GDJE SJEDIMO' Neugodno iznenađenje na povratku s odmora: 'Tvdo je, prljavo i neudobno'

 
 Profimedia, Alamy

Nakon što su doznali da njihova sjedišta u avionu, za koja su platili jako skupe karte, uopće ne postoje, obitelj je na letu morala sjediti na podu.

Za mjesta u avionu su platili više od tisuću eura. Dobili su karte na kojima su pisali brojevi sjedala, no obitelj Taylor je ušavši u avion aviokompanije TUI vidjela da je na mjestima gdje bi trebala biti njihova sjedala samo prazan prostor.

Obitelj iz Alcestera vraćala se kući letom iz Menorce u Birmingham.

Majka Paula (44) rekla je za BBC da se sve dogodilo u lipnju. Sa suprugom Ianom (55) i desetogodišnjom kćeri Brooke je bila na odmoru. Na letu na povratku kući trebali su sjediti na sjedalima broj 41 D, E i F, no kada su ušli u avion, vidjeli su da pod tim brojevima nema sjedala, već samo prazan prostor. Nakon što su se svi putnici ukrcali, ostalo je još samo jedno prazno mjesto. Dali su ga desetogodišnjoj Brooke.

U međuvremenu su supružnicima Taylor dodijeljena mjesta u odjelu za posadu, no za vrijeme leta, dok je osoblje služilo hranu, morali su sjediti na podu jer su na tim mjestima stajale stvari potrebne za posluživanje na letu. Naposlijetku se i Brooke pridružila roditeljima na podu jer nije htjela sjediti sama.

'Tvrdo je, nije udobno i prljavo je. Nismo mogli vjerovati kad smo vidjeli da stvarno nije bilo mjesta za nas', ispričala je Paula Taylor.

Nakon što se požalila aviokompaniji, iz TUI-ja su joj ponudili samo 30 funti u znak isprike. Kasnije su im ipak ponudili povrat ukupnog novca koji su platili za karte, no tek nakon što su ih kontaktirali iz jedne televizijske emisije, prenosi Independent.

O svemu se oglasila i Uprava za civilno zrakoplovstvo i od TUI-ja zatražila objašnjenje za to što je obitelj većinu leta morala sjediti na podu. Naime, prema regulacijama, putnici nikad ne smiju sjediti na podu u bilo kojem dijelu leta.

Iz aviokompanije su objasnili kako je 'promjena zrakoplova u posljednjem trenutku značila da su mjesta koja su ranije dodijeljena ovoj obitelji postala nedostupna'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:50