PRIJE 20 GODINA

Mještani Zlota otkrili mučnu tajnu Dankinog ubojice: ‘Htio je, a majka mu je zabranila. Potom se odmah propio...‘

Selo Zlot navodno ima vrlo nepristupačan teren, stoga stanovnici smatraju da je tijelo mogao sakriti bilo gdje

Danka Ilić (lijevo); Srđan Janković i Dejan Dragijević (desno)

 Ranko Šuvar/Cropix

Mještani sela Zlot kod Bora odakle je Dejan Dragijević, koji je osumnjičen da je s kolegom Srđanom Jankovićem počinio ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, tvrde da se promijenio i odao alkoholu nakon što mu je majka prije 20 godina zabranila da se oženi s djevojkom, javlja Kurir.

- Njegova majka Svetlana često je imala smjernice kako bi mu buduća supruga trebala izgledati, nijedna joj nije bila dobra. Dejan je prije 20 godina htio oženiti djevojku iz susjednog sela, ali je Svetlana to odbila, jer nije bila dobra ‘za kuću‘. Djevojka se nakon toga udala za drugog, a Dejan se propio, kažu mještani.

Nisu sigurni je li nakon toga imao ženu, ali tvrde da ni njegov brat Dalibor, koji je preminuo prije nekoliko dana, nije bio oženjen. Dejan je radio u Vodovodu, ali obitelj se bavila i ugradnjom stolarije.

Jedan od susjeda tvrdi da je pio ‘kao i svi majstori‘ kad mu je prije par godina ugrađivao prozore i vrata, stoga to nije shvatio kao nešto loše. Vidjeli su ga da pije pivo ispred lokalne trgovine i na dan kad je nestala malena Danka.

- Pio je s mještanima ispred dućana, radio je to i njegov brat. Nije se ponašao drugačije, nego isto kao i prije. Nije se moglo naslutiti da je toliki monstrum. Vjerujte, da ga sada puste na slobodu, mještani bi mu sudili! Sada sam stariji čovjek i kad pomislim da je netko spreman uzeti to malo pile i zaklati ga, osudio bih ga. Pomno pratim vijesti i svaki novi podatak me naježi, rekao je jedan od susjeda.

Selo Zlot navodno ima vrlo nepristupačan teren, stoga mještani smatraju da je tijelo mogao sakriti bilo gdje, zbog skrivenih mjesta na koja nitko ne ide. Ne isključuju mogućnost da su mu pomogli brat i otac, ali ipak sumnjaju u tu teoriju.

- Tijelo djeteta mogli su ostaviti bilo gdje, jer su poznavali svaki kamen. Pa znaju selo kao svoj džep, kao i svatko od nas. Pretražene su mnoge kuće, imanja i vikendice kako bi se nešto otkrilo. Pretražena je i Lazareva špilja koja je inače puna podzemne vode i ima jezera. Također, susjed kaže da je vidio kako policija pretražuje sve oko samostana u nadi da će pronaći Danku, govore stanovnici Zlota.

Dejan Dragijević i njegov kolega Srđan Janković optuženi su da su 26. ožujka službenim automobilom u Banjskom polju pod utjecajem alkohola udarili djevojčicu. Zatim je suvozač Dejan, kako je sam priznao na ročištu, uzeo dijete i stavio ga u auto. Kako je rekao, kada se djevojčica probudila, zadavio ju je rukama i bacio na deponij.

Dragijević je na saslušanju u tužiteljstvu rekao da je dva dana kasnije premjestio tijelo i da su mu u tome pomogli otac Radislav i brat Dalibor, koji je preminuo dan nakon što ga je policija privela, u prostorijama policijske stanice u Boru gdje mu je bilo određeno zadržavanje na 48 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:38