‘KRVAVI PIR U 3 SELA‘

Mještanin Dubone o krvavom pohodu napadača: ‘Prvo je ubio policajca, kasnije je mecima zasuo grupu djece...‘

Nije bio problematičan, bio je dobro dijete, kaže i dodaje kako se priča po mjestu da je ubojica usmrtio i svoje rođake

Policijska opsada sela oko Mladenovca

 Tom Dubravec/Cropix/

Osam osoba je ubijeno, a najmanje 10 ih je ranjeno u pucnjavi koja se u četvrtak navečer dogodila u tri sela kod Mladenovca, četrdesetak kilometara od Beograda, javljaju beogradski mediji. Strahuje se da je broj žrtava još i veći.

Pozivajući se na srbijanski MUP, mediji su naveli da je počinitelj, identificiran kao Uroš B. (21), u bijegu, a policija je pokrenula akciju "Vihor". Naoružani napadač je, navodno, ispalio rafale iz automobila u pokretu, a portal "Večernjih novosti" saznaje da je policija u selu Šepšin opkolila bjegunca za koga se sumnja da je počinio zločin. Na teren su upućene i snage žandarmerije.

Mještani Dubone u razgovoru za Kurir kazali su da su šokirani onim što se dogodilo;:

Kažu da je uvijek mladić koji je počinio masakr uvijek "djelovao kao dobro dijete" i da im nije jasan motiv njegovog čina, piše Kurir.

- Krenuo je ubijati od Dubone. Policajac koji je prvi stradao želio ga je spriječiti. Njega je prvo ubio pa nastavio dalje, koliko ja znam. Navodno se s njim prvo zakačio - priča jedan mještanin Dubone za Kurir.

Dodaje i da je U.B. sin časnika Vojske Srbije koji radi u Generalštabu u Beogradu.

- Nije bio problematičan, bio je dobro dijete, kaže i dodaje kako se priča po mjestu da je ubojica usmrtio i svoje rođake.

- U tri sela je napravio krvavi pir, osim Dubone bio je i u Šepšinu i u Malom Orašju. U Malom Orašju je pucao na grupu od oko 20 djece. Zastao je, izašao iz kola i zapucao na njih, priča sugovornik za Kurir.

Otac i brat U.B., kako piše Kurir, nisu ni znali što se događa, a kada je otac saznao srušio da se na zemlju od šoka.

Ispostave li se kao točne zasad neslužbene informacije, bit će to drugo masovno ubojstvo u Srbiji u samo dva dana, nakon što je u srijedu trinaestogodišnjak u beogradskoj školi ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio još šestero učenika i nastavnicu.

Mladenovac je i prije 10 godina bio poprište masovnog ubojstva kada je, u selu Velika Ivanča, u 9. travnja 2013. Ljubiša Bogdanović (60) iz vatrenog oružja ubio 13 susjeda - šest muškaraca, šest žena i jednu bebu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:11