STRAŠAN ZLOČIN

MLADA MAJKA IZ PAKLA Rodila blizance u kadi, jednu bebu svom snagom udarila o zid i bacila na pod, drugu ostavila u košari za prljavo rublje

 Ilustracija / Profimedia, Alamy

Na sudu u Luzernu u Švicarskoj u srijedu je počelo suđenje 23-godišnjoj Srpkinji optuženoj za ubojstvo tek rođenih blizanaca, piše Blic.

Djevojka, koja je imala 20 godina kad je počinila strašan zločin, trudove je dobila dva mjeseca prije termina. U prosincu 2015. rodila je u kadi, bez ičije pomoći.

- Danas mi uopće nije jasno kako sam to uspjela... Ležala sam u kadi i na internetu gledala kako se rađa - izjavila je pred sudom. Objasnila je i kako ju je nekoliko mjeseci prije porođaja ostavio dečko, također Srbin, koji je bio otac blizanaca. Čak je od nje tražio da pobaci, ali ona je odbila. Njezina obitelj, rekla je, nije ni znala da je rodila.

- Beba je plakala i to nije zvučalo ljudski. Uplašila sam se... Uzela sam ključ od podruma i tamo odnijela novorođenče. Prvo sam ga sakrila ispod odjeće, a onda sam ga svom snagom udarila o zid i bacila na pod - prepričala je na sudu majka monstrum.

Dječačić je zadobio višestruki prijelom lubanje i tešku ozljedu mozga te preminuo.

Na pitanje kako se osjećala u tom trenutku, djevojka je kroz suze odgovorila: - Ne znam.

Tijelo mrtve bebe umotala je u majicu i sakrila ga u velikog plišanog medvjeda.

No, 31 sat poslije u kadi je rodila i drugo dijete - beba je preminula ubrzo nakon rođenja. Majka iz pakla umotala ga je u ručnik i ostavila u košari za prljavo rublje u kuhinji, prenosi Blic.

Liječnici koji su svjedočili na sudu rekli su kako bi druga beba vjerojatno preživjela da je djevojka poslije prvog porođaja otišla u bolnicu.

Njezin zločin razotkrio se tek kad su je roditelji odveli na hitnu nakon što joj je pozlilo - naime, krvarila je i izgubila svijest, a liječnici su odmah shvatili da je djevojka bila trudna i da je nedavno rodila. Pozvali su policiju, no majka monstrum u početku je sve poricala.

Uhićena je čim se oporavila, a u pritvoru je provela 63 dana. U međuvremenu je priznala strašan zločin. Sudi joj se za dvostruko ubojstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:20