VELIKA BRITANIJA

Mlade će popustima na naručenu hranu i taksi prijevoz nastojati motivirati na cijepljenje

Oko 67 posto mladih od 18 do 29 godina u Engleskoj dobilo je prvu dozu cjepiva protiv covida-19
Dostavljač Deliverooa hita ka destinaciji
 Gabriel BOUYS/AFP

Mladim ljudima u Velikoj Britaniji bit će ponuđeni popusti na hranu putem narudžbe i taksi prijevoz kako bi se cijepili protiv covida-19 i tako poboljšali procijepljenost stanovništva, objavila je britanska vlada, a prenosi u nedjelju BBC.

Tvrtke za dostavu hrane i taksi prijevoz uključujući Uber, Bolt, Deliveroo i Pizza Pilgrims, ponudit će poticaje ljudima kako bi se cijepili.

Ministarstvo zdravstva priopćilo je da će detalji o takvim tipovima suradnje biti objavljeni "u dogledno vrijeme".

Po podacima ministarstva, oko 67 posto mladih od 18 do 29 godina u Engleskoj dobilo je prvu dozu cjepiva protiv covida-19.

Više od 72 posto odraslih osoba u Velikoj Britaniji do sada je dobilo obje doze cjepiva, dok je 88.5 posto dobilo jednu dozu.

Tvrtka Uber u kolovozu će svim korisnicima poslati podsjetnike u kojima će ih pozvati na cijepljenje, a mladima koji se cijepe ponudit će snižene taksi vožnje, kao i obroka na svojoj platformi Uber Eats.

Bolt, druga tvrtka za taksi prijevoz putem aplikacije, ponudit će "besplatnu vožnju" do centara za cijepljenje, dok će tvrtka za dostavu hrane Deliveroo dati vaučere mladim ljudima koji se cijepe.

Ministarstvo zdravstva priopćilo je kako bi drugi poticaji mogli uključivati ​​"vaučere ili kodove za popuste za ljude koji preko službene web stranice cijepljenje rezerviraju putem Ministarstva zdravstva, nagradne igre na društvenim mrežama i promotivne ponude za restorane".

Ministarstvo navodi da tvrtke neće tražiti niti pohranjivati ​​nikakve zdravstvene podatke u sklopu plana ostvarivanja poticaja.

Ministar zdravstva Sajid Javid zahvalio je tvrtkama što su "pojačale" pomoć u poticanju na cijepljenje i pozvao ljude da "iskoriste popuste".

Najava najnovije inicijative u vladinoj kampanji cijepljenja dolazi nakon otvaranja niza centara gdje se može cijepiti, a koji su ovog vikenda otvoreni diljem Engleske.

Otvoreni su i na mjestima poput trkališta Goodwood u blizini Chichestera lii Festivala ljeta ljubavi, u Holland Parku u zapadnom Londonu.

Četverodnevni festival sa živom muzikom i besplatnom hranom te centrima za cijepljenje održava se do ponedjeljka u mjestu Poplar u istočnom Londonu.

No vladini ministri pregovaraju i s mnogim drugim tvrtkama, a uskoro bi mogli uslijediti i razni popusti u kafićima, restoranima i kinima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. ožujak 2024 16:30