KAKVA PREVARA!

Mladi Hrvat u Irskoj osuđen na četiri mjeseca zatvora: ‘Zbog korone nisam imao novca‘

H. K. (27) na prijevaru se domogao €4,380 od žene na način tako da je promjenio IBAN na računu njene tvrtke
Detalj iz Dublina / Ilustracija
 Paul Faith/AFP

Mlađa muška osoba (27) za koju je potvrđeno da se radi o osobi iz Republike Hrvatske osuđena je na zatvorsku kaznu u trajanju od četiri mjeseca zbog financijske prijevare.

H. K. (27) koji prema izvoru živi u Droghedi na prijevaru se domogao 4.380 eura od žene na način tako da je promjenio IBAN na računu njene tvrtke te je ubacio svoj podatke svog bankovnog računa, piše Irska.ie.

Sutkinja je optuženog osudila na četiri mjeseca zatvora, navodeći da je optuženi imao dovoljno vremena od 29. svibnja 2018. godine kada je isto napravio da vrati novac oštećenoj, što nije učinio.

H. K. (27) priznao je sve za što ga se optužuje te je rekao kako je do sada u dva navrata vratio 600 te 500 eura oštećenoj, ali kako zbog COVID-19 pandemije nije bio u mogućnosti više.

Sutkinja Eirinn McKiernan rekla je da se sve ovo dogodilo prije dvije i pol godine te da tada nije niti bilo naznaka oko pandemije te da je u tom vremenu optuženi bio u poslovnom odnosu sa više poslodavaca te je imao i više nego dovoljno vremena da vrati novce oštećenoj.

“Što je s žrtvom koja je bez svog novca već više od dvije i pol godine? Imali ste prilike iskupiti se za ovo što ste napravili ali niste. U međuvremenu ste promijenili četiri posla gdje ste najduže radili kao zaštitar, te sada koristite COVID-19 pandemiju kao izliku za sve, a ustvari niste pokazali interesa da se iskupite”, dodala je sutkinja.

“Ovo što ste napravili stvarno je razočaravajuće”, dodala je sutkinja nakon što je izrekla zatvorsku kaznu u trajanju od četiri mjeseca, piše Irska.ie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:56