OBRAČUN NASRED OCEANA

MLADI HRVATSKI POMORAC NOŽEM IZBO KAPETANA TANKERA Uhitili su ga na Mauricijusu: 'Nije mogao izdržati danonoćne kritike svoga šefa'

Ilustracija
 Profimedia, Panthermedia

Neimenovani hrvatski pomorac (23) nožem je izbo indijskog kapetana tankera STI Guard, piše portal fleetmon.com, specijaliziran za vijesti o pomorstvu. Iako čin dotičnog Hrvata na brodu nije otkriven, fleetmon piše kako se među pomorcima priča da je bio drugi časnik na brodu.

Tanker STI Guard je inače plovio od ruske luke Ust-Luga prema Singapuru, a do napada je 4. veljače došlo u Indijskom oceanu, u međunarodnim vodama, oko 300 nautičkih milja od francuskog otoka Reunion. Kako u prvotnom tekstu o incidentu piše fleetmon, ranjeni je kapetan dva puta uboden u prsa, a nakon napada po njega je došao helikopter koji ga je prevezao na bolnicu na Reunionu.

Pomorac je nakon incidenta, koji su prekinuli drugi članovi posade, smješten u izolaciju, a kasnije je uhićen na Mauricijusu, gdje ga 21. veljače čeka saslušanje pred sudom. Kako se nagađa, kapetana je napao zbog danonoćnih kritika koje je ovaj iznio na račun njegova rada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. siječanj 2022 20:16