POČELO SUĐENJE

Mladi maneken ubio svog ljubavnika pa mu odrezao testise i nosio ih na prerezanim ručnim zglobovima

Renato Seabra (21) je ubio poznatog portugalskog modnog novinara Carlosa Castra (65)

Počelo je suđenje portugalskom manekenu koji je osumnjičen za brutalno ubojstvo njegovog starijeg ljubavnika za vrijeme svađe u njujorškom hotelu 2011. godine. Kastrirao je žrtvu i zatim nosio njegove testise na svojim ručnim zglobovima da bi tako zadobio njihovu moć, izjavio je odvjetnik osumnjičenog koji obranu svog klijenta temelji na tvrdnji da je on u trenutku počinjenja ubojstva bio neuračunljiv.

Prema tvrdnjama njegovog odvjetnika, Renato Seabra (21) je ubio poznatog portugalskog modnog novinara Carlosa Castra (65) tijekom jednosatnog psihotičnog napadaja u hotelu InterContinental na Manhattanu u New Yorku. Odvjetnik tvrdi da je njegov klijent kastrirao žrtvu odvijačem i prerezao svoje ručne zglobove, postavivši nakon toga testise ubijenog na njih.Seabra je navodno nakon toga mahnito tumarao ulicama i dodirivao ljude u uvjerenju da ih može izliječiti od AIDS-a.

Seabra je Castra ubio tako da ga je najprije udario računalnim monitorom, gazio ga po glavi, a zatim ga zadavio.

Odvjetnik je zatražio da njegov klijent bude proglašen psihički neuračunljivim u vrijeme počinjenja ubojstva i da zatim eventualno bude odveden u psihijatrijsku ustanovu. Optužba tvrdi da u medicinskoj povijesti mladog manekena nema ničeg što bi ukazivalo na to da bi se ovakva psihotična epizoda mogla dogoditi i da se naprosto radilo o tome da je Seabra tijekom svađe ubio svog ljubavnika i da se sad pokušava izvući tvrdeći da je bio neuračunljiv.

Seabra i Castro su se susreli u svibnju 2010. i zatim započeli ljubavnu vezu. Mladi Seabra se nadao uz Castrovu pomoć uspjeti u manekenstvu, a do ubojstva je navodno došlo baš u trenutku kad je Castro odlučio prekinuti vezu i poslati svog mlađeg i siromašnijeg ljubavnika kući u Portugal. Carlos Castro bio je poznat u Portugalu ne samo po novinarskom radu, nego i kao istaknuti gay aktivist koji je o svojoj homoseksualnosti hrabro progovorio u javnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 06:07