STRAŠNO IŽIVLJAVANJE

Mladi monstrum (17) profesorici rezao zapešća, pokušao je silovati, a na izricanju kazne se - smješkao

Kad sam ga pitala zašto me napao, odgovorio mi je kako ‘ne voli učitelje pa se ovako osvećuje‘, ispričala je na sudu profesorica Sade

Jonathan Eluterio Martinez Garcia i profesorica koju je napao

 Screenshot/YouTube

Jonathan Eluterio Martinez Garcia (17) iz Las Vegasa, koji je u travnju 2022. seksualno uznemiravao i davio svoju učiteljicu, osuđen je na najmanje 16 godina zatvora. Dok su mu izricali kaznu, tinejdžer se zlokobno smješkao. On bi, prema pisanju New York Posta, iza rešetaka mogao ostati i do 40 godina - na suđenju je rečeno kako je profesorici pokušao prerezati zapešća, a zatim joj je prijetio da će je zapaliti dok ju je gnječio ispod teške police za knjige.

- Želim da Garcia bude zatvoren što je duže moguće. Bila sam uvjerena da će me ubiti, a ni danas nemam mira, stalno osjećam silnu tjeskobu i paničan strah... Toliko jako me tukao da se moje tijelo nije moglo boriti - rekla je profesorica, koja je na sudu identificirana samo kao Sade.

Martinez Garcia prethodno je priznao krivnju za pokušaj ubojstva te nanošenje teških tjelesnih ozljeda i pokušaj seksualnog napada. Na sudu se ispričao i pokajao zbog svojih postupaka, a njegov odvjetnik Tyler Gaston tvrdio je kako je 17-godišnjak bio nasilan zbog lijeka protiv astme koji je uzimao, a koji mu je uzrokovao ozbiljne zablude i promjene raspoloženja.

Kako prenosi New York Post, učenik srednje škole Eldorado kobnoga dana pitao je Sade mogu li nakon nastave razgovarati o njegovim ocjenama. Kad su ostali sami, napao ju je s leđa i pokušao zadaviti užetom, nakon čega joj je glavom udario o stol i nokautirao je. Kad je došla k sebi, Sade ga je pitala zašto ju je napao, na što joj je Garcia odgovorio kako "ne voli učitelje pa se ovako osvećuje". Zatim ju je gušio do onesvijesti, a kad se ponovno probudila, otkrila je da su joj hlače i rublje spušteni te da ju je Garcia polijevao tekućinom.

- Tad mi je rekao da će ‘nešto zapaliti‘, a onda je na mene prevrnuo tešku policu s knjigama i sjeo na nju. Nisam mogla disati, zbilja sam mislila da će me nasmrt zgnječiti. Dok sam bila zarobljena, Garcia mi je pokušao prerezati zapešća... ‘Kad više misliš umrijeti‘, govorio mi je pritom - ispričala je profesorica na sudu.

Iako je 17-godišnjak isprva tvrdio kako se i sam onesvijestio tijekom napada, kasnije je policiji rekao kako je Sade silovao nakon čega ju je pokušao i zadaviti.

Odvjetnik Tyler Gaston tvrdi kako je njegov klijent postao nasilan zbog nuspojava lijeka protiv astme, Singulaira, također poznatog i kao Montelukast.

- Jonathan Eluterio Martinez Garcia nije ništa drugo nego savršeno dijete puno ljubavi - izjavio je.

Sutkinja Kathleen Delaney nije se složila s njim.

- To je najodvratnija vrsta zločina koja može postojati - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 18:05