MONSTRUOZNI UBOJICE

MLADI PAR OPTUŽEN ZA UBOJSTVO TROJE DJECE Zalili su kuću benzinom i zapalili, majka i najmlađa kći (3) u bolnici se bore za život

 
 Facebook

Mladi par iz Velike Britanije pojavio se jutros na sudu zbog ubojstva troje djece koji su umrli u požaru kuće u Manchesteru.

Zac Bolland (23) i njegova djevojka Courtney Brierley (20) optuženi su za tri ubojstva, jedan pokušaj ubojstva i potpaljivanje požara s namjerom da ugroze tuđi život.

U sudnici su samo kratko kazali kako se zovu i gdje žive. Nakon 10-minutnog saslušanja određen im je pritvor te ponovno pojavljivanje pred sudom sutra.

Demi Pearson (14) i njezina sestra Lacie (7) te brat Brandom (8) poginuli su u razarajućem požaru u ponedjeljak ujutro.

Sestra Lia (3) i njihova majka Michelle (35) u bolnici se bore za život nakon što su napadnuti u svom domu u 5 sati ujutro.

Najstariji sin Kyle Pearson (16) koji je u kući bio s prijateljem Bobbyjem uspio je pobjeći kroz prozor kuće izvukao se s manjim ozljedama nakon što je pokušavao vratiti u kuću kako bi spasio obitelj.

- Zaspao sam i iduća stvar koje se sjećam je da sam čuo majku kako vrišti 'Požar!'.

Bolland je uhićen samo 300 metara dalje od požara koji je zahvatio kuću, a dok ga je policija privodila šokirani susjedi vikali su: 'Nadam se da ćeš umrijeti, gade!'

Vatrogasci vjeruju kako je kuća napadnuta molotovljevim koktelima s tri strane – kroz dimnjak, kroz prednja vrata i kroz prozor u suterenu.

Na sva tri mjesta pronađeni su tragovi benzina, a ulaz je bio dodatno poliven prije nego li je kuća zapaljena.

Susjedi su za britanski Sun kazali kako je Bolland potpalio požar prije nego li je otrčao u obližnju kuću iz koje je gledao plamenu buktinju.

Od kad se tragedija dogodila pojavile su se priče kako su obitelji ranije prijetili, pa je na terasu u kući postavljen sigurnosni uređaj, kao i na poštanski sandučić.

Susjedi tvrde kako su prije dva tjedna razbijeni prozori na sada zapaljenoj kući i kako su već imali 'bliskih susreta' s Bollandom.

- Nije ugodna osoba. Oduran je i dostojan prezira - kazao je Kyle Skelhorn (31).

U sklopu istrage za ubojstvo ukupno je uhićeno šest osoba, troje ih je pušteno i na slobodi čekaju daljnju istragu, dok je 25-godišnjak ostao u pritvoru. Michelle je sama odgajala svoje petero djece nakon što je njezin dugogodišnji partner Paul i otac najmanjeg djeteta prošle godine umro od karcinoma. Otac ostale djece navodno se nalazi u zatvoru.

Ispred njihove kuće počeli su se okupljati ljudi kako bi zapalili svijeće i ostavili cvijeće te tako odali počast preminuloj djeci.

'Počivajte u miru Demi, Brandon i Lacie', napisali su i ostavili medvjediće. Kao potpora obitelji već je prikupljeno 1000 funti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:15