TRAGEDIJA U ENGLESKOJ

Mladi par poginuo u strašnoj nesreći, uskoro su trebali postati roditelji: ‘Znak je bio okrenut u pogrešnom smjeru...‘

Vozač kamiona, pokazala je istraga, nije mogao učiniti ništa da izbjegne sudar

Jessica Poole i Josh Alexander

 Facebook

Dvoje mladih koji su uskoro trebali postati roditelji, poginuli su u strašnoj prometnoj nesreći na cesti s izblijedjelim oznakama, na opasnom križanju na kojem je prometni znak da vozila iz suprotnog smjera imaju prednost bio okrenut u krivom smjeru, piše Daily mail.

Josh Alexander (21) i Jessica Poole (18) poginuli su kada se 5. lipnja prošle godine šleper zabio u njihov automobil.

image

Jessica Poole

Facebook
image

Josh Alexander

Facebook

Istraga je otkrila da je par bio na putu za posao koji su radili kako bi zaradili dodatni novac prije rođenja svojeg dječaka.

Jedan je policajac u istrazi rekao da su jako izlizane oznake na cesti i zakrenuti znak na raskrižju vjerojatno pridonijeli nesreći.

Simon Masterson, forenzički istražitelj sudara u policiji Kenta, rekao je da Josh nije vidio da se približava raskrižju dok je vozio.

- Znak koji je bio 11 metara od raskrižja bio je zakrenut za 61 stupanj. Oznake na cesti su bile jako izlizane na nekoliko mjesta. Prilazni trokut također je bio istrošen, no ipak vidljiv, dodaje Masterson.

Tragična nesreća dogodila se samo nekoliko mjeseci nakon što je Josh na Facebooku podijelio sretnu vijest. Objavio je fotografiju bebine robice i pozitivnog testa na trudnoću, kao i sliku ultrazvuka te napisao: ‘Studeni 2023., vidimo se tada, maleni‘.

Istražitelj je rekao da je Josh prilikom približavanja raskrižju djelovao smireno i izgledao kao da ima kontrolu nad vozilom. Prema snimkama nadzornih kamera, smatra se da je vozio brzinom između 80 i 90 kilometara na sat, što je bilo unutar ograničenja za tu cestu. No na snimci koja prikazuje trenutke uoči nesreće vidi se i da je Josha nakratko omeo telefon. Naime, vidi se kako je ispružio ruku prema telefonu, a vjerojatno je pokretao aplikaciju za navigaciju jer se u to područje tek nedavno bio doselio.

Istraga je pokazala da se prednji zračni jastuci Joshovog automobila nisu bili aktivirali. Vozač kamiona, pokazala je istraga, nije mogao učiniti ništa da izbjegne sudar.

Slomljena obitelj i prijatelji odali su počast poginulom paru.

Joshov otac Ben Sissens rekao je da je smrt sina u njemu ostavila prazninu koju više nikada neće moći ispuniti.

image

Josh Alexander

Facebook

- Bio si moj prvi, moje sve, mali ja, moje srce, moja duša i postignuće kojim se najviše ponosim. Počivaj sada, dragi moj, s tvojom prekrasnom Jess i vašim sinčićem, rekao je otac nakon nesreće.

Otac je dodao i da je razgovarao i s drugim vozačem kojeg, kaže, ne krivi.

- Ne krivim ga, bio je to katastrofalan splet događaja i ne želim da mu ovo promijeni život. Ne želim da snosi krivnju za to, rekao je, prenosi Daily Mail.

Joshov prijatelj Ben Wheeler je napisao na društvenim mrežama:

- Nikad nisam upoznao nekoga tako nevjerojatnog, poštenog, dobrog i vrijednog kao što si ti. Zaslužio si svijet i zaslužio si biti s Jess i svojim malenim dječakom. Nadam se da ste sve troje zajedno na boljem mjestu. Zauvijek ćeš nam nedostajati, napisao je.

Drugi prijatelj, Michael Harmer, kaže:

- Bio si blagoslov za moj život i život svih ostalih. Tvoje je svjetlo sjajilo i nikad nisi propustio izvući najbolje iz svih.

Jessina majka Aimee Poole je rekla da je Jess bila ‘lijepa, brižna, ljubazna, pažljiva i duhovita‘ te da je nakon tragedije praznina u njezinom životu neopisiva.

image

Jessica Poole

Facebook
image

Jessica Poole

Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. veljača 2024 23:24