HIT VIDEO

Mladi srpski glumci izveli diverziju na RTS-u: Voditeljica je ostala u potpunom šoku

Iskoristili su priliku i na pitanje gdje ih publika može pogledati dali neočekivan odgovor

Marko Grabež i Nedim Nezirović

 RTS/screenshot

Mladi srbijanski glumci iz serije „Nečista krv“, Marko Grabež i Nedim Nezirović, izveli su pravu diverziju gostujući u Jutarnjem programu RTS-a. Iskoristili su priliku i na pitanje gdje ih publika može pogledati, pozvali građane na ekološki prosvjed u subotu, piše Nova RS.

– Možete nas gledati u subotu u 14 sati gdje nećemo biti samo Nedim i ja, mi smo samo građani u toj ulozi i neće biti dvadesetak ljudi, bit će mnogo više, oko 30 tisuća i više, tako da pozivamo građane na prosvjede na sve mostove Beograda i šire, u čak 50 gradova Srbije – poručili su Grabež i Nezirović.

Ovakav odgovor je potpuno zbunio voditeljicu koja je vrlo brzo zahvalila glumcima i završila emisiju.

Nezadovoljstvo građana zbog poslovanja Javnog servisa RTS posebno je uočljivo u situacijama kao što su prosvjedi. Na društvenim mrežama pojavila se snimka jednog od prosvjednika kako snima ekipu RTS-a, koja je, prema njegovim riječima, došla na samom kraju prosvjeda, kako bi snimili što manji broj ljudi.

„Pogledajte kada je RTS došao snimati na mostu, na kraju, kada se narod razišao“, rekao je nezadovoljni građanin dok je snimao novinare RTS.

Novinarka mu je odgovorila, ali na snimci se ne čuje najjasnije što je rekla.

„Baš sad na kraju, u 10 do 16 sati dolaze, vaše je pravo sve znati, e to je naša država ljudi“, rekao je autor video snimke.

Francuska državna televizija je, inače, objavila dokumentarnu emisiju o projektu Rio Tinta u Srbiji, u kojoj su se gledatelji mogli detaljno informirati što podrazumijeva iskopavanje litija, ali i čuti gdje je točno ova kompanija za sobom ostavila pustoš i izazvala ekološku katastrofu.

Istovremeno, Javni servis u Srbiji uredno reklamira projekt Rio Tinto, čime nastavlja direktno sudjelovati u obmanjivanju i neinformiranju znatnog dijela javnosti, piše Nova RS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. veljača 2024 14:13