HOROR U KANADI

Mladić (16) upucao i teško ranio majku, ubio dva policajca pa presudio sam sebi

Premijer Justin Trudeau na Twitteru je izrazio sućut zbog ubojstva policajaca. Jedan od njih iza sebe je ostavio trudnu suprugu

Ilustrativna fotografija

 Artur Widak/Nurphoto Via AFP

Šesnaestogodišnjak iz Edmontona u kanadskoj pokrajini Alberta upucao je svoju majku i ubio dva policajca prije nego što si je oduzeo život. Zločin se dogodio rano u četvrtak u stanu u apartmanskom kompleksu Baywood u gradskoj četvrti Inglewood. Dva patrolna policajca upucana su i ubijena po dolasku na mjesto događaja, a prema pisanju The Guardiana, nije bilo naznaka da su policajci tijekom intervencije ispaliti metak.

Žena s ozljedama opasnima po život prevezena je u bolnicu. Stanje joj je teško, ali stabilno. Dale McFee, šef policijske službe u Edmontonu, rekao je kako je osumnjičeni na kraju počinio samoubojstvo pucajući u sebe. Ubijeni policajci identificirani su kao Travis Jordan (35), koji je u snagama Edmontona bio osam i pol godina, i Brett Ryan (30), koji je kao časnik radio pet i pol godina.

- Ne mogu vam opisati koliko smo shrvani ovim gubitkom - rekao je McFee.

Policajac Ryan bio je i dugogodišnji hokejaški sudac lige mladih, a iza sebe je ostavio trudnu suprugu. Njegov kolega Ryan bio je bolničar prije nego što je postao policajac.

Kanadski premijer Justin Trudeau na Twitteru je izrazio sućut zbog ubojstva policajaca.

- Policajci se svakodnevno izlažu opasnosti kako bi zaštitili ljude. Vijest da su dva policajca iz Edmontona ubijena na dužnosti podsjeća nas na tu stvarnost - napisao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:49