SJEDINJENE DRŽAVE

Mladić koji je ubio dvoje Afroamerikanaca bio je osumnjičeni bijeli suprematist

Istražitelji su tijekom istrage zločina među Allenovom imovinom pronašli rasističke i antisemitske napise
Nathan Allen
 Ured državne odvjetnice okruga Suffolk

Nathan Allen, 28-godišnji Amerikanac koji se u subotu u gradu Winthropu u saveznoj državi Massachusetts s ukradenim kamionom zaletio u jednu kuću te potom hicima iz vatrenog oružja usmrtio dvoje Afroamerikanaca, umirovljenog policajca Davea Greena (68) i umirovljenu vojnikinju Ramonu Cooper (60), bio je osumnjičeni bijeli suprematist, piše BBC.

Istražitelji su tijekom istrage zločina među Allenovom imovinom pronašli rasističke i antisemitske napise. "Ovaj je pojedinac pisao u nadmoći bijele rase. Govorio je da su bijelci vršni grabežljivci crtao je svastike", rekla je državna odvjetnica okruga Suffolk Rachael Rollins.

Allen je bio oženjeni doktor znanosti bez policijskog dosjea.

Prema izvještajima lokalnih televizijskih postaja, Allen se do garaže u Winthropu iz koje je ukrao vodoinstalaterov kamion probio kroz močvarno područje te se potom istim zabio u nenastanjenu kuću i znatno je oštetio. Mladić je potom izašao iz kamiona te pokušao ukrasti obližnji automobil, ali bezuspješno.

Dok se udaljavao od tog automobila tri je puta u leđa ustrijelio Ramonu Cooper. Nakon toga je više puta upucao Davea Greena. Kada je policija stigla na lice mjesta, Allen je i na njih zapucao. Policija mu je uzvratila te da ubila.

Rollins je rekla da se vjeruje da je djelovao samostalno, a pištolj kojim je počinio spomenute zločine legalno je posjedovao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:50