DIRLJIVA SNIMKA SUSRETA

Mladić nakon 30 godina nacrtao kartu rodnog sela po sjećanju pa našao majku: ‘Oteo me ćelavi susjed‘

Li Jingwei je imao samo četiri godine kada je prodan krijumčarima djece
 WEIBO/YouTube

Kinez koji je otet prije više od 30 godina pronašao je svoju biološku majku nakon što je po sjećanju nacrtao kartu svog rodnog sela.

Li Jingwei je imao samo četiri godine kada je bio namamljen iz svog doma i prodan krijumčarima djece, piše BBC.

Kartu nacrtanu rukom 24. prosinca podijelio je na aplikaciji za dijeljenje video snimki Douyin, a policija je potom uz pomoć njegovog crteža pronašla malo selo i ženu čiji je sin nestao.

Nakon DNK testiranja, u subotu su se ponovno sastali u provinciji Yunnan.

Videosnimka dugoočekivanog susreta prikazuje Li Jingweija kako pažljivo skida majčinu zaštitnu masku s lica kako bi pogledao njezino lice prije nego li što zaplakao i zagrlio je.

- Trideset i tri godine čekanja, bezbrojne noći čežnje i konačno karta rukom nacrtana po sjećanju, ovo je trenutak potpunog oslobađanja nakon 13 dana - napisao je Li na svom Douyin profilu uoči susreta. - Hvala svima koji su mi pomogli da pronađem svoju obitelj.

Li je otet 1989. godine u blizini jugozapadnog grada Zhaotong u provinciji Yunnan i nakon toga prodan obitelji koja živi preko 1800 km dalje.

Sada živi u provinciji Guangdong u južnoj Kini, a dosadašnji upiti svojim posvojiteljima o biološkim roditeljima nisu urodili plodom, pa se u potrazi za njima okrenuo internetu.

- Ja sam dijete u potrazi za svojim domom. U Henan me odveo ćelavi susjed oko 1989. godine, kada sam imao oko četiri godine - rekao je u videu koji je podijeljen na tisuće puta.

- Ovo je karta mog rodnog područja koju sam nacrtao po sjećanju - rekao je Li na snimci držeći grubi vodič kroz selo, koji je uključivao zgradu za koju je vjerovao da je škola, bambusovu šumu i mali ribnjak.

Otmice djece nisu rijetkost u Kini, društvu koje jako cijeni rođenje sina.

Velik broj djece biva oteto u ranoj dobi i prodano drugim obiteljima. Godine 2015. procijenjeno je da se svake godine otme gotovo 20.000 djece, navodi BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:43