ODVRATNO

MLADIĆ SE ZAKOPAO U PIJESAK NA PLAŽI, USLIJEDILA JE BORBA ZA ŽIVOT Prvo je mislio da su komarci, ali onda je shvatio da je situacija dramatična

 
 Screenshot, YouTube

Tinejdžera koji se iz zafrkancije zakopao u pijesak na odmoru u Floridi napali su crijevni paraziti, točnije jedna vrsta glista koja mu se uvukla pod kožu. Michael Mulhollen Dumas bio je na plaži kad je s prijateljima odlučio iz šale se ukopati u pijesak kako bi snimili fotografiju na kojoj mu samo viri glava iz pijeska.

Primijetio je nakon tog dana neke crvene trakove u stopalu, međutim mislio je da se jednostavno ozlijedio u moru, ili da su ga ugrizli komarci. Međutim, ovaj 17-godišnjak je nakon nekoliko dana imao osip na više dijelova tijela.

U konačnici su mu noge, stopala i bokovi bili prekriveni crvenim osipom koji je jako svrbio. Otišao je na Hitnu, a tamo su ustanovili da ga je napala vrsta crijevnog parazita koja inače najčešće napada životinje.

Zbog toga je tijelo reagiralo tako loše, ali ga je i spasilo, budući da je zbog simptoma brzo mogao otkriti što mu je u organizmu, dok mu nisu počeli oštećivati organe.

Crijevni paraziti ljude mogu zaraziti i ako samo bosi prođu po zaraženom tlu, a Michael je do glave bio zakopan u pijesak.

Njegova majka potvrdila je medijima da je dobio antibiotike i druge lijekove koji se bore protiv parazita, no oporavak će trajati još neko vrijeme da budu sigurni da su svi uništeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:50