BIZARAN SLUČAJ

Mladić u ‘kanabis deliriju‘ sam sebi škarama odrezao penis: ‘Nismo ga uspjeli spasiti...‘

Liječnici su razmišljali o ponovnom spajanju odsječenog penisa, no bio je preteško oštećen te je bio prekriven mravima kada su ga pronašli

Konzumiranje marihuane

 Real_content/Alamy/Alamy/Profimedia

Muškarac s Tajlanda je škarama odrezao svoj penis tijekom zastrašujuće psihotične epizode uzrokovane konzumiranjem kanabisa, prenosi Daily Mail.

Ozljeda koja je promijenila život neidentificiranom 23-godišnjaku dogodila se nakon što je iz bonga popušio dva grama marihuane.

Prije samoranjavanja muškarac je prestao koristiti marihuanu na tri mjeseca, dok ju je prije toga dvije godine neprestano konzumirao.

Dva sata nakon što je prvi put nakon nekoliko mjeseci konzumirao opojnu supstancu, dobio je bolnu erekciju koja nije bila povezana s bilo kakvom seksualnom stimulacijom, što može biti nuspojava pušenja kanabisa.

Tijekom svoje halucinacije, muškarac je postao paranoičan jer mu je glava penisa izgledala 'iskrivljeno' dok je pokušavao identificirati izvor boli.

U pokušaju da iskorijeni problem, muškarac je odlučio škarama 'odrezati' kožu svog penisa prije nego što ga je potpuno amputirao, ostavljajući batrljak od dva centimetra i razderotinu od pet centimetra u skrotumu.

Nevjerojatno, muškarac je potom čekao dva sata prije nego što je zatražio pomoć liječnika u bolnici u gradu Chiang Mai, nakon što krvarenje nije stalo.

Psihoza je bila toliko intenzivna da je pacijent doživljavao audio-vizualne halucinacije još dva tjedna tijekom oporavka, 'vidio' je sjene koje se kreću i čuo životinjske zvukove poput cvrkuta ptica i zujanja insekata.

Do ovog je slučaja došlo samo nekoliko tjedana nakon što je Tajland dekriminalizirao kanabis.

Dr. Theerapon Tangsuwanaruk rekao je da su liječnici nakratko razmišljali o ponovnom spajanju odsječenog penisa, no bio je preteško oštećen te je postojao rizik od infekcije jer je penis bio prekriven mravima kada su ga pronašli.

"Penis se smatrao previše prljavim i krhkim za rekonstrukciju", rekao je doktor te dodao: "Amputirani distalni dio penisa bio je kontaminiran mravima i imao je krhke dorzalne vene".

Nakon operacije, čišćenja rane i zaustavljanja krvarenja, s muškarcem je razgovarao i psihijatar koji je zaključio da je muškarac 'koherentan no s ograničenim emocionalnim rasponom'.

Testovi urina uzeti od muškarca potvrdili su prisutnost THC-a, psihoaktivne kemikalije u kanabisu koja je odgovorna za osjećaj "napetosti".

Stručnjaci smatraju da nesretni mladić prije nesreće nije bio suicidalan te su ustanovili da pati od psihotičnog poremećaja uzrokovanog supstancama.

Nakon dvotjednog boravka u bolnici muškarac je mogao mokriti u sjedećem položaju, a halucinacije su prestale.

Doktor Tangsuwanaruk rekao je da planirana operacija za produženje preostalog penisa muškarca nije uspjela jer se pacijent odselio.

Iako izvor boli u muškarčevom penisu ostaje misterij, dr. Tangsuwanaruk je rekao da je to možda bio slučaj prijapizma, bolne erekcije koja traje dulje od četiri sata.

Međutim, doktor je također rekao da je službena dijagnoza prijapizma u slučaju ovog pacijenta nemoguća zbog samoamputacije prije isteka 4 sata.

Psihoza izazvana kanabisom poznata je potencijalna nuspojava upotrebe droge, iako je samogenitalno sakaćenje kao rezultat rijetko.

Korištenje kanabisa općenito može uzrokovati blage halucinacije, kao i osjećaj tjeskobe, ali to obično nije psihoza.

Iako je prava brojka nepoznata, zabilježeno je oko 100 slučajeva psihoze uzrokovane supstancama koje su rezultirale samo-genitalnim sakaćenjem u posljednjih 20 godina.

Međutim, težina psihoze koju ljudi mogu doživjeti nakon upotrebe kanabisa ovisi o količini konzumiranog THC-a.

Primjerice, skunk — koji čini većinu kanabisa koji se prodaje na britanskim ulicama — sadrži više THC-a od tradicionalnih sojeva.

Namjerno ga stvaraju dileri koji imaju za cilj napraviti najmoćniji mogući kako bi maksimizirali svoju zaradu.

Dok liječnici nisu otkrili detalje kada se točno dogodio slučaj, Tajland trenutno prolazi kroz revoluciju kanabisa.

Prošlog tjedna postali su prva zemlja u Aziji koja je dekriminalizirala marihuanu, iako je njezina upotreba kao rekreacijski proizvod još uvijek siva zona.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:05