JEZIVI ZLOČIN

Mladić ubio dvije sestre jer je ‘potpisao pakt sa demonom‘: ‘Žrtvovao ih je za jackpot na lutriji‘

Danyal Hussein nikad nije progovorio o svom motivu za zločin, no detektivi su pronašli dokument kojeg je potpisao krvlju
 Policija

Stravičan zločin koji je prošle godine potresao Veliku Britaniju dobio je svoj pravosudni epilog nakon što je 19-godišnji Danyal Hussein osuđen na najmanje 35 godina zatvora do doživotne zbog brutalnog ubojstva dvije sestre u lipnju prošle godine.

Iako on nikada nije progovorio o motivima svog zločina, istražitelji vjeruju da je tinejdžer "sklopio pakt s demonom". Krvlju je potpisao "ugovor" u kojem je obećao izvjesnom demonu "Lucifugeu Rofocaleu" da će žrtvovati žene u zamjenu za dobitak na lutriji.

U luđačkom pohodu mladić je nožem izbo sestre Bibaau Henry i Nicole Smallman koje su bile same u parku u Londonu nakon proslave Bibaaine proslave 46 rođendana.

Njihova očajna majka Mina Slallman rekla je da je "pravda izvršena", javlja Sky News.

Hussein se branio da nije počinio ubojstvo, no nije pružio nikakve dokaze, a izricanje presude usporeno je kako bi se izvršilo psihijatrijsko vještačenje. Sutkinja koja mu je putem videolinka izrekla kaznu rekla je kako je nedvojbeno utvrđeno da je počinio zločin.

- Našli ste te dvije žene s kojima niste imali nikakve veze. Iznenadili ste ih, prestravili ste ih i nakon toga ste ih ubili - kazala je obrazlažući presudu - rekla je.

Dodala je da je tim zločinom nepovratno oštetio i članove njihovih obitelji koji su zauvijek obilježeni patnjom sestara.

image
Danyal Hussein tijekom policijskog ispitivanja
Pa Images/Alamy/Alamy/Profimedia

Sutkinja je prokomentirala i "pakt sa vragom".

- U tom smislu, sigurna sam da ste počinili ta ubojstva kao dio pakta kojim ste htjeli osigurati moć i bogatstvo. Koliko god se taj pakt činio bizanar, on je predstavljao dio vaših uvjerenja - kazala mu je.

Mediji podsjećaju kako je Hussein bio problematično dijete odraslo u Londonu koje je već u dobi od 15 godina upućeno u vladin program protiv ekstremizma, nakon što je otkriveno da je pomoću računala u školi pristupao sadržajima ekstremne propagande.

Nakon trogodišnjeg programa otpušten je kao rehabilitiran, no policija je tek naknadno otkrila da je čitavo vrijeme bio u sotonističkim forumima kao i istraživao krajnje desničarsku ideologiju. Nažalost, to je ustanovljeno prekasno. U srpnju prošle godine pronašao je svoje žrtve u Fryenti parku i Wembleyu na sjeveru Londona. Sestre su tada, nakon proslave koja je bila ograničena zbog pandemije, ostale u parku i puštale si glazbu te plesale.

Hussein je izvršio svoj pakleni plan. Nicole je izbo čak 28 puta, a Bibbau osam puta. Nije im bilo spasa. Nađen je tek nakon mjesec dana, uglavnom zahvaljjući gradskim nadzornim kamerama.

U "ugovoru" kojeg je potpisao krvlju, a kojeg su istražitelji pronašli u njegovom stanu, napisao je da se obavezuje žrtvovati najmanje šest žena svakih šest mjeseci dok god je slobodan i tjelesno sposoban za to. U zamjenu za njegov "trud" vražje će ga sile nagraditi sa višemilijunskim dobitkom na Mega Millions Super Jackpot lutriji te će dobiti brojne nagrade u vidu bogatstva i moći. Deset dana nakon ubojstva Hussein je potrošio više od tisuću kuna na srećke.

U komentarima na presudu majka ubijenih sestara rekla je kako je on "odvratno ljudsko biće", te "slomljen čovjek koji bi, da nije uhvaćen, u crno zavio još najmanje četiri obitelji. Glavni inspektor Simon Harding opisao ga je pak kao vrlo opasno i zlo ljudsko biće. Gospođa Smallman naknadno je osudila postupke policije koji nisu na vrijeme pronašli njene kćeri kada je njihov nestanak prijavljen, zbog čega im se londonska policija ispričala, priznavši pogrešku, piše Sky.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:24