NAPAD U MUENCHENU

MLADIĆA (24) SILOVALI NA OKTOBERFESTU 'Prišao mu je s leđa dok je urinirao u grmu...'

Kad je žrtva odbila, povukli su mu glavu i bacili ga na pod. Jedan ga je držao dok ga je drugi napadač brutalno silovao
Elevated view shows the traditional Bavarian Oktoberfest Beer festival at the Theresienwiese fair grounds in Munich, southern Germany, in the evening of September 24, 2014. Germany's world-famous Oktoberfest kicks off with millions of revellers set to soak up the frothy atmosphere in a 16-day extravaganza of lederhosen, oompah music and, of course, beer. AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE
 CHRISTOF STACHE/AFP / CHRISTOF STACHE

Britanski državljanin (24) napadnut je i silovan na slavnom Oktoberfestu u Münchenu, objavila je bavarska policija.

Kako stoji u izvješću, mladić je u subotu navečer urinirao u grmu, kad su ga presrela dvojica muškaraca od kojih mu je jedan jasno kazao "da želi seks".

Kad je žrtva odbila, povukli su mu glavu i bacili ga na pod. Jedan ga je držao dok ga je drugi napadač brutalno silovao.

Dvojac je zbrisao s mjesta nesreće. Sve se odvilo oko 21.30 sati, a bavarska im policija putem tamošnjih medija pokušava ući u trag.

Njemački mediji objavili su da je žrtva mladić iz Leedsa, ali nisu iznosili više detalja o njegovu identitetu.

Unatoč napadu i još nekoliko nasilnih incidenata na Oktoberfestu, uključujući i pokušaj silovanja žene, te još nekoliko seksualnih delikata i tučnjava, policija kaže da je kriminal u padu u odnosu na prošlogodišnju razinu.

Do subote Oktoberfest je posjetilo 3,3 milijuna posjetitelja, a prijavljeno je 670 zločina, što je 20-ak posto manje nego lani.

Većina zločina su sitne krađe, tjelesni napadi i nekolicina pijanih masovnih tučnjava.

Najveći indident se dogodio u četvrtak kad je njemačka policija iz vatrenog oružja ranila američkog vojnika koji je u Njemačku stigao na Oktoberfest. On se pijan i razbijene glave probudio u bolnici i počeo prijetiti bolničkom osoblju i pacijentima aparatom za gašenje vatre.

Upotreba vatrenog oružja od strane policije trenutno je pod istragom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 08:51