EKSKLUZIVNI INTERVJU

Mladićev prijatelj otkrio: Ratko je u Beogradu živio do 2002. Volio je pjesmu, rakiju i fine restorane

'Jako je volio i nogomet, ali i pomagati ljudima. Mnogi su kod njega odlazili po savjete i pomoć'
 AFP

Uhićenje Ratka Mladića otvorilo je niz špekulacija o tome gdje je bjegunac živio svih ovih godina dok se skrivao od vlasti. Njegov prijatelj Aleksandar Mihailović tim je povodom za Reuters kazao kako je Mladić slobodno živio u svojoj kući u Beogradu do 2002. godine , a viđao ga je i za vrijeme NATO-ova bombardiranja 1999.

Mihailović je Mladića upoznao još davne 1991. godine, kad je Miloševićeva vlada od njegove tvrtke naručila izgradnju 800 stanova. Tom su se prilikom njih dvojica upoznali i često komunicirali, posebno jer je Mihailović nastavio graditi na prostorima gdje su živjeli bosanski Srbi.

- Bio je iznimno aktivna osoba tijekom tog vremena. Volio je pjesmu, rakiju i dobru hranu pa je često posjećivao fine restorane. Jako je volio i nogomet, ali i pomagati ljudima. Mnogi su kod njega odlazili po savjete i pomoć. A potom mu se 2002. izgubio svaki trag i što je tada bilo jedino on može kazati - rekao je Mihailović, koji je izgradio i Mladićevu kuću.

Tek se sada odlučio pričati o ovome jer je tek sada dobio blagoslov Mladićeve obitelji.

- Na novim fotografijama ga uopće ne prepoznajem, kao da to nije on. Vidi se da je ostario i da umire. Nije to više general Mladić - tvrdi njegov prijatelj.

Prisjetio se i da Mladić skoro pa nikad nije pričao o ratu, posebno ne o Srebrenici koja je bila tabu tema .

- Što se u Srebrenici dogodilo nije sasvim jasno - posvjedočio je Mihailović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 13:16