U CENTRU GRADA

MLADIĆI BEŠĆUTNO UBILI BESKUĆNIKA Pjevali 'Bio sam pijanac' pa ga zatukli motkom i živog spalili

 Dado Ruvić / CROPIX

GRAČANICA - Brutalan zločin dogodio se u bosanskohercegovačkom gradu Gračanici. Tamo su trojica mladića, od ranije poznata policiji, pretukli beskućnika Vehida Delića pa su ga zapalili u napuštenoj kući u centru grada, piše Dnevni avaz.

Kantonalni tužitelj Damir Čačković izjavio je da su dvojica mladića iz Gračanice i jedan iz Doboj-Istoka cijelu noć pili u napuštenoj kući pa su ujutro tupim predmetom pretukli nesretnog Delića, nakon čega su zapalili kuću i pobjegli.

- Terete se za kazneno djelo ubojstva jer su Delića u jutarnjim satima tukli motkama koje su pronađene na mjestu ubojstva. Poslije su kuću zapalili i pobjegli. Sva trojica su brzo uhićena. Trenutno su na saslušanju u Policijskoj upravi. Nakon obdukcije ćemo saznati uzroke smrti beskućnika - rekao je Čačković za Dnevni avaz.

Požar je, inače, primijećen oko 7 sati ujutro te je brzo stavljen pod kontrolu. Kako kaže Čačković, u jednoj od prostorija je pronađeno tijelo muškarca čiji je identitet kasnije utvrđen.

Prema riječima prvih susjeda, napuštena kuća je bila potpuno devastirana, a u njoj su se mjesecima okupljale osobe poznate policiji koje su noćima pile, pjevale, svađale se i uznemiravale susjede. Iako se policija nalazi samo 150 metara dalje rijetko je reagirala na pozive susjednih stanara.

- Mjesecima nemamo mira. Tako je bilo i neku večer. Cijelu noć su uz svijeću vikali, pili i pjevali onu pjesmu 'Bio sam pijanac...'. Ponovno smo zvali policiju, ali smo odustali jer smo se bojali za vlastitu sigurnost jer su se tu okupljali okorjeli kriminalci. Oko šest ujutro smo vidjeli dim. Potom smo čuli muškarca kako viče upomoć - ispričala je jedna susjeda za Avaz.

Preminuli Vehid Delić je živio sam, a prema riječima direktorice Centra za socijalni rad Jasminke Begović, bio je štićenik ustanove.

Od 2010. godine je bio korisnik stalne novčane pomoći. Povremeno je dobivao i jednokratne pomoći, a imao je i zdravstveno osiguranje. Rastavljen je od 1991. godine. Nekoliko smo mu puta nudili smještaj u odgovarajuću ustanovu, ali je odbijano naše prijedloge. Njegova bivša supruga se navodno preudala. Počeo je piti pa je spavao u podrumima i napuštenim zgradama - ispričala je direktorica Begović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 08:20