NIŠTA OD POKLONA

Mladoženja na svadbi dobio praznu kuvertu pa krenuo u istraživanje, a onda je uslijedilo životno razočaranje

Bilo je dosta onih koji su mu čestitali što nije šutio, a tek rijetki su ga prozvali "sitnom dušom"

Ilustrativna fotografija

 Illustronaut/Alamy/Alamy/Profimedia/Illustronaut/alamy/alamy/profimedia

Kada bolje razmislite, otvaraju se mnoga pitanja o sindromu "prazne vjenčane kuverte", o čemu svjedoči i burna polemika koja se svojedobno povela na društvenim mrežama nakon jedne od brojnih objavljenih priča na ovu temu, piše kurir.rs, prenosi Slobodna Dalmacija.

Koliko ste puta čuli da su se mladenci požalili da je netko od gostiju na vjenčanju umjesto poklona ili novca dao praznu kuvertu? Sigurno barem jednom...

I kako to obično biva, "prevarant" ostaje neotkriven jer su mladenci bili previše uzbuđeni, opijeni srećom i svime što se oko njih događa (istina, ponekad i alkoholom) da bi uopće primijetili tko je kakvu kuvertu dao...

Na jednom srpskom forumu bivša mladenka, danas sretno udana žena s dvoje djece, Barbara, otkrila je da je na vlastitom vjenčanju dobila ne jednu, ne dvije, nego čak tri takve prazne kuverte...

Jedan korisnik ovog foruma iz Čačka po imenu Milutin podijelio je svoje iskustvo, a njegova zaista nevjerojatna priča izazvala je pregršt komentara na internetu... Evo što se dogodilo Milutinu:

- Oženio sam se prije 12 godina i, hvala Bogu, još sam u braku. Bolju ženu nisam mogao izabrati i ako mene pitate, svima bih savjetovao brak. Ali nakon iskustva koje sam doživio, ne bih želio ni vjenčanje - ovim je riječima započeo svoju priču.

- Svadba je bila za 300 uzvanika, i supruga i ja imamo puno prijatelja i rodbine, pa jednostavno nismo mogli svesti na manji broj. Posudili smo novac, računajući da ćemo ga vratiti nakon vjenčanja, jer smo većini, barem našim najbližima, rekli da će nam novac značiti više od poklona – iskren je Milutin.

- Sve je bilo super, bilo je veselo... Poslije smo, po običaju, supruga i ja otvorili darove, a novac iz označenih kuverti složili smo na hrpu. Znao sam da će biti nepotpisanih darova i kuverti, uvijek se dogodi da netko zaboravi čestitku.

Ali rekoh da ih ne miješam s drugima, onda ću lakše “provaliti” što je od koga i kome na pravi način zahvaliti. Da na bude da sam nazvao sam Đoleta da mu kažem "hvala na tosteru", a on je uzeo televizor. Nije u redu - rekao je.

A onda se dogodilo ono što je Milutin čuo da se događa mladencima, ali nikad nikome njemu bliskom. Naišao je na praznu kuvertu...

– Otvaramo tako te kuverte, a ljudi su davali koliko su imali – 20, 30, 50, 100 eura... Svatko prema mogućnostima.

Ali, da se vratim... Uzmem bijelu kovertu, znate one kao za račune, i vidim da je tanka... Otvorim je, a unutra ništa! - rekao je u šoku Milutin.

- Oh, Bog te mazo, stvarno se događa, pomislio sam. Pitam ženu ima li kakvu ideju tko bi to mogao biti, kaže da nema. Svi su nam gosti bili jako bliski. Ako ne obitelj, onda su prijatelji iz djetinjstva. Bile su njene prijateljice i moje prijateljice koje su dovele momke i cure koje mi ne poznajemo, ali nije ih bilo briga. Dakle, uski krug od 300 ljudi, a među njima i "korov"... Pa, je li moguće? - kaže Milutin.

Izdaja ga je toliko pogodila da je odlučio izgurati cijelu priču do kraja. Posavjetovao se sa suprugom, zaključili su da je najvjerojatnije riječ o daljnjem rođaku, jer prijatelje poznaju od djetinjstva, odrasli su zajedno...

Krenuo je tako zvati sve po redu i došao do bliskog prijatelja iz djetinjstva.

- Zovem ga, pa opet glumim sve redom: ‘Baš me sram, zovem da ti se zahvalim, ali ne znam što... itd., kad je tajna...‘ S druge strane slušalice šuti. "Zašto šutiš, što se dogodilo?" I tu počne nešto muljati. Da je izgubio karticu, pa je stavio 200 eura, a ostavio novac prijateljima da daju... Vidim koliko je sati... Zahvalim mu se što je bio na svadbi i kažem: "Prijatelju, mogao si mi reći da nemaš, nije problem... ‘Ajde, živio ti‘. Nikad mi se više nije javio, niti sam ja njemu. A njegovi roditelji pocrvene svaki put kad me sretnu. Šta će nesretnici, red je da ih bude sramota – ovim je riječima Milutin završio svoju ispovijest, piše piše kurir.rs.

Njegova priča izazvala je burne reakcije, bilo je dosta onih koji su mu čestitali što nije šutio, a tek rijetki su ga prozvali "sitnom dušom" te da je trebao sve pustiti i "ne uništavati staro prijateljstvo zbog glupih para".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 14:39