TERETE GA 4 ŽENE

Množe se optužbe protiv bivšeg francuskog ministra: ‘Silio me na oralni seks kad mi je bilo 16‘

Hulot negira optužbe i tvrdi da lažu, a najavio je i da se definitivno povlači iz javnog života.

Nicolas Hulot

 Philippe Lopez

Nicolas Hulot, poznati francuski zaštitnik okoliša i bivši ministar, tone u sve veće probleme. Naime, četiri godine nakon što ga je za silovanje optužila unuka pokojnog francuskog predsjednika Françoisa Mitterranda, u novom dokumentarcu za seksualno zlostavljanje tereti ga još nekoliko žena.

Hulot negira optužbe i tvrdi da lažu, a najavio je i da se definitivno povlači iz javnog života. Vlasti su najavile otvoriti preliminarnu istragu optužbi, no ona neće voditi formalnoj optužnici zbog zastare.

Sylvia u dokumentarcu tvrdi da ju je natjerao na oralni seks 1989. kad joj je bilo 16 godina, Cécile tvrdi da ju je napao (skočio na nju i pokušao je poljubiti u taksiju) 1998., kad su joj bile 23 godine, a ona radila za francusko veleposlanstvo u Moskvi.

Treća žena, koja je ostala anonimna, a radila je s njim, tvrdi da ju je zgrabio i poljubio nakon sastanka 2001. Četvrta, Claire Nouvian, također njegova suradnica, tvrdi da sama nije bila napadnuta, ali da su je ljudi upozoravali da se pazi, primjerice, zaključava vrata sobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:51