JEZIVA PRIZNANJA

Moćna političarka šokirala Ameriku: ‘Da, ubila sam vlastitog psa od 14 mjeseci. I ne samo njega. Reći ću vam zašto...‘

No to nije sve. Kristi Noem također je usmrtila ‘gadnu i zločestu‘ kozu koja je smrdjela i voljela ganjati njezinu djecu

Kristi Noem

 Jerry Mennenga/Zuma Press/Profimedia/Jerry Mennenga/zuma Press/profimedia

Kristi Noem, guvernerka Južne Dakote i možebitna buduća zamjenica Donalda Trumpa ako on ponovno postane američki predsjednik, našla se u središtu pozornosti zbog svoje nove knjige "“No Going Back: The Truth on What’s Wrong with Politics and How We Move America Forward”, koja će se uskoro naći na policama američkih knjižara i u kojoj hladnokrvno piše o usmrćivanju svoje "neobuzdane 14-mjesečne kujice (oštrodlake ptičarke) Cricket", ali i "smrdljive koze".

Noem je psa, kako je sama objasnila, trenirala za lov na fazane i povela na teren sa starijim psima. Nadala se, kaže, da će ga to smiriti i disciplinirati, no ispostavilo se da se "Cricket zabavljala kao nikad u životu".

- Dok smo se vraćali kući iz lova, stala sam porazgovarati s jednom obitelji, a Cricket je izašla iz mog kamioneta, napala i ubila nekoliko njihovih kokoši te zatim pokušala ugristi i mene. Ispričala sam se oštećenima, ispisala im ček za stradale životinje i pomogla im da se riješe lešina. Sve to vrijeme Cricket je ‘pucala‘ od ponosa i sreće. Mrzila sam tog psa, bio je potpuno nesposoban za dresuru. U tom trenutku, znala sam da je se moram riješiti. Odvela sam je do šljunčare i usmrtila - napisala je Kristi.

Ubrzo nakon toga, školski autobus iskrcao je njezinu djecu pred kućom, a kći ju je pitala: "Hej, gdje je Cricket?".

image

Kristi Noem i Donald Trump

Scott Olson/Getty Images/Profimedia/Scott Olson/getty Images/profimedia

No, to nije sve. Noem također piše kako je njezina obitelj svojedobno posjedovala i "gadnu te zločestu" kozu koja je smrdjela i voljela ganjati njezinu djecu. I nju je odlučila ubiti.

- Koza je preživjela prvi hitac pa sam se vratila do kamiona, uzela još metaka i opet je ustrijelila - hvali se u knjizi guvernerka Južne Dakote, a prenosi AP News.

Sve to napisala je, kaže, kako bi "pokazala svoju spremnost da učini sve ono teško, neuredno i ružno, ako isto mora biti učinjeno". No njezina ispovijest naišla je na negativne komentare i salvu osuda na društvenim mrežama.

Lincoln Project, konzervativna skupina koja se protivi Donaldu Trumpu, objavila je video koji prikazuje loše odgojene pse uz poruku: "Pucanje vašem psu u lice nije opcija".

image

Kristi Noem

Bob Daemmrich/Alamy/Alamy/Profimedia/Bob Daemmrich/alamy/alamy/profimedia

- Stari, ozlijeđeni i bolesni psi usmrćuju se humano, u njih se ne puca i oni se ne bacaju u šljunčanu jamu - napisao je Rick Wilson iz Lincoln Projecta na X-u.

Noem se pokušala obraniti.

- Moja obitelj i ja volimo životinje, ali teške odluke poput ove uvijek se događaju na farmi. Nažalost, prije nekoliko tjedana morali smo uspavati tri konja koji su s našom obitelji proveli 25 godina - pravdala se na X-u pa pozvala pratitelje da unaprijed naruče njezinu knjigu ako su željni "još više stvarnih, iskrenih i politički nekorektnih priča od kojih će mediji ostati bez daha".

- Nikad nije dobro kad ljudi misle da loše postupate sa životinjama. Imam psa kojeg volim kao dijete i ne mogu zamisliti da razmišljam o ovome što je napravila Noem, ne mogu zamisliti da to radim i ne mogu zamisliti da o tome pišem u knjizi i to pričam cijelome svijetu - komentirala je republikanska strateška stručnjakinja Alice Stewart.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 22:39