ODZVONILO MU

MOĆNI MAFIJAŠKI BOSS UBIJEN ISPRED SVOJE KUĆE Napadač ga je upucao šest puta u prsa, svjedoci kažu da je sve bilo gotovo u tren oka

 
Ilustracija
 Mike Segar / REUTERS

Šef njujorške mafijaške obitelji Gambino Francesco "Franky Boy" Cali ustrijeljen je ispred svojeg doma na Staten Islandu u srijedu navečer, objavili su policija i mediji.

Cali (53) je pogođen nekoliko puta u prsa oko 21 sat ispred svoga doma, rekla je policija.

Mediji, uključujući New York Post, objavili su da je Cali pogođen najmanje šest puta i da ga je napadač potom pregazio plavim kamionetom, citirajući neimenovane policijske izvore.

- Samo sam čuo "bam, bam, bam, bam, bam". Sve je bilo gotovo u trenu - rekao je neimenovani susjed za New York Times.

Njujorški mediji pišu kako je ovo prvo ubojstvo nekog mafijaškog bossa u "Velikoj jabuci" još od 1985. godine.

Policija je rekla da se zasad ne zna motiv za Calijevo ubojstvo:

- Nitko nije uhićen, a istraga još traje - priopćio je glasnogovornik policije.

Francesco "Franky Boy" Cali preuzeo je vođenje obitelji Gambino 2015. godine od tadašnjeg bossa Domenica Cefalua, piše BBC.

The New York Daily News objavio je još 2008. Cali bio među 62 osobe uhićene na temelju optužbe za reketarenje, a kasnije se izjasnio krivim za zavjeru u svrhu iznude novca. Zbog toga je tada odslužio 16-mjesečnu zatvorsku kaznu.

Inače, obitelj Gambino je jedna od pet glasovitih talijansko-američkih mafijaških obitelji u New Yorku (druge četiri su Genovese, Lucchese, Colombo i Bonnano), a novac zarađuju nasiljem i iznudama. Optužbe protiv članova te mafijaške obitelji uključuju ubojstva, lihvarske kredite, kockanje i raspačavanje droge, objavio je Reuters.

Najpoznatiji šef obitelji bio je zloglasni "Kralj New Yorka" John Gotti koji je 1992. bio suđen za 13 ubojstava i niz drugih kaznenih djela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 16:41