OSRAMOĆENI MUŽ

‘Moja žena, učiteljica, seksala se s 15-godišnjim učenikom u polju, a onda je mene optužila za krah našeg braka!‘

Bivši suprug opisao je kako je preživio poniženje nakon što mu je supruga 6 godina bila u zatvoru zbog seksa s maloljetnikom

Kandice Barber i Daniel Barber

 Steve Parsons/Pa Images/Profimedia/Steve Parsons/pa Images/profimedia

Daniel Danny Barber još uvijek ne može shvatiti činjenicu da je njegova 37-godišnja supruga Kandice, koja radi kao učiteljica, imala spolni odnos s 15-godišnjim dječakom.

"Imala je tako lijepu autu. Bila je tako ljubazna. Kad biste je sreli, pomislili biste - ma, nema šanse. Jesam li bio tako glup?", komentirao je njezin šokirani suprug. "Ja sam muškarac. Dovoljno je loše da vam kažu da je vaša žena spavala s drugim, ali da je spavala s djetetom... To vas potpuno izludi. Pogledate se i pomislite - što sam krivo napravio? Što nekome mora pasti na pamet da bi pomislio da je u redu čak i pogledati dijete na takav način, a kamoli da je to u redu...? Možda nisam želio vjerovati da moja žena to može učiniti", priznaje.

Seks u polju s maloljetnikom

Kandice Barber proglašena je krivom 2021. za seks na polju s maloljetnim učenikom nakon štosu prvo razmjenjivali seksualne poruke.

Majka trojice dječaka bila je u braku s Dannyjem pet godina. Podržavao je ženu koju naziva Kan tijekom suđenja i opisali su ga kao njezinu ‘stijenu‘.

Kad je njegova supruga osuđena na šest godina zatvora, on je na društvenim mrežama objavio fotografiju Superman majice s natpisom: ‘Volim te svim srcem. Budi hrabra‘, uz natpis ‘uvijek‘ s emojijima poljubaca i srca.

Danas je par razveden.

"Dok se ne nađete u toj poziciji, kada shvatite da je to vaša žena ili vaš muž i živite taj život, ne znate što ćete. Bila je nepokolebljiva u tome da je nevina. Volio sam je i vjerovao sam joj. Nije se radilo samo o tome da ostanem uz nju. Kan je imala troje djece (iz dvije prethodne veze). Ja nisam njihov tata, ali sam bio oženjen njihovom mamom, pa nisam bio spreman na to da se rastavimo", kaže Danny koji ima dvoje djece, sada već tinejdžera.

"Ali nismo bili zajedno otkako je otišla u zatvor i nisam je vidio gotovo godinu dana", dodaje.

40-godišnji Danny sada je sretan s novom partnericom Charlotte koju je upoznao u lipnju prošle godine i s kojom očekuje bebu. Radi u zdravstvu, draga je i puna podrške, sa smiješkom na licu opisuje svoju novu partnericu.

"Kad sam vodio djecu u posjetu Kan u zatvor, bila je nasmiješena, vedra i vesela. Kosa joj je bila sređena. Sjedio bih tamo i razmišljao - ovo nije u redu. Nasmiješena si i sretna na mjestu na kojem te uopće ne bismo trebali posjećivati. Bio sam na antidepresivima i tabletama za spavanje jer nisam mogao zaspati. Nisam mogao procesuirati sve što se događa. U prosjeku sam spavao samo dva sata. Bilo mi je teško. Budući da sam ostao uz nju, ljudi su govorili ‘to mora biti obiteljska stvar, sigurno i on to radi‘. Proživjeo sam najmračnije, crne dane. Kan je govorila da je ona ta koja pati jer je bila u zatvoru, ali ja sam ovdje bio u zatvoru i morao sam se nositi s reakcijama javnosti. Bio sam muž učiteljice koja je spavala s 15-godišnjakom. Ona je bila u ćeliji pa se nije morala nositi s tim, samo je morala preživjeti. I onda...", govori potreseni bivši suprug.

image

Kandice Barber

Steve Parsons/Pa Images/Profimedia/Steve Parsons/pa Images/profimedia

Počeo ju je izbjegavati

"Jedne večeri me nazvala i htjela je biti romantična. Odbio sam je. Sva se uzrujala i otada se sve promijenilo. Počeo sam drugačije gledati Kan. Počeo sam je izbjegavati. Zvala bi me, ali se nisam javljao. Nisam baš želio komunicirati s njom. Još uvijek sam pokušavao vjerovati da je nevina. Ona je bila nepopustljiva, nikada se nije pokolebala. Zašto bi taj dječak rekao da je to učinila samo tako? Nema smisla. Ništa od toga nema smisla. Naš seksualni život je bio... Nije bilo razloga da uopće pomislim da je imala potrebu otići s nekim drugim u krevet. Nisam posumnjao da nešto nije u redu sve do dana kada je policija došla u našu kuću."

Danny se pripremao za svoj posao voditelja supermarketa - pripravnika u ožujku 2019. kada su policajci u 6.30 ujutro ušli u njegovu obiteljsku kuću s pet spavaćih soba pomoću ključeva njegove supruge. Kandice je uhićena zbog sumnje da je imala spolni odnos s učenikom iz škole u kojoj je radila kao učiteljica. "Kan je otišla na posao kao i obično. Poljubila me i zaželjela mi ugodan dan. Dvadeset minuta kasnije čuo sam kako se otključavaju vrata kuće, stajao sam na vrhu stepenica i ugledao policiju. Djeca su još bila u krevetu. Ušao sam u kuhinju. Rekli su mi da mi ne mogu reći za što je optužena. Rekao sam, jer je radila u školi, da to može značiti samo jedno. Policajac je nešto napisao na komadu papira i gurnuo mi ga. Ne mogu se točno sjetiti što je pisalo jer mi je glava bila na sto strana. Što god da je napisao, znam da je bilo povezano s djetetom. Šokirao sam se, problijedio, zubi su mi cvokotali. Nisam mogao govoriti. Nisam mogao procesuirati tu informaciju. Seksualno zlostavljanje djece nije nešto s čime biste ikada željeli da vas povezuju", ispričao je.

Ispitana na policiji

Policija je pretražila kuću, izuzevši telefone i računala.

"Socijalna služba je nazvala kako bismo dogovorili posjet jer su u pitanju bila djeca. Sjećam se kako sam ležao u krevetu, padala je kiša i pomislio sam što se dovraga događa. Trebala mi je minuta samo da udahnem. Zatvorio sam oči i pomislio - ovo se ne događa. Ovo se ne događa", dodao je.

Ali događalo se. Njegova supruga Kandice ispitana je u policijskoj postaji i puštena kasnije tog dana. "Bojao sam se onoga što će reći. Otišao sam po nju. Vozili smo se okolo i stali na malom parkiralištu. Samo sam joj rekao - reci mi, je li to istina? Rekla je da su to laži. Sve su to laži. Rekao sam: ‘Da si me namjeravala prevariti, ne bismo to preživjeli, ali zašto to nije bilo s nekim tvojih godina. Ne bih te morao kupiti iz policijske postaje. Ti bi mogla ići ću u zatvor zbog ovoga.‘ Ona je plakala", prisjetio se.

Danny je Kandice upoznao četiri godine ranije, u rujnu 2015. na stranici za spojeve. Smatrao ju je vrlo ljubaznom osobom kojoj je stalo do obitelji. Otišli su zajedno na more, povezali se i igrali golf s djecom. Vjenčali su se manje od godinu dana kasnije, u kolovozu 2016.

"Kan se željela vjenčati. Osjećao sam da je željela biti voljena. Pretpostavljam da je htjela da je netko zaštiti", ispričao je. Tri mjeseca nakon vjenčanja iselili su se iz svog doma u južnom Londonu kako bi bili blizu njezine majke Dawn u Buckinghamshireu. Danny je radio osam sati u supermarketu, a zatim bi došao kući, čistio i kuhao ručak.

Kandice je preuzela kontrolu nad njihovim financijama. Kaže da je oduvijek samo želio brinuti o njoj. Dani i tjedni nakon njezina ispitivanja bili su gotovo nadrealni, kaže Danny za Daily Mail.

image

Kandice Barber i Daniel Barber

Steve Parsons/Pa Images/Profimedia/Steve Parsons/pa Images/profimedia

Brojne optužbe

"Zatvorite vrata vanjskome svijetu i na neki način zaboravite što se događa. Bili smo u nekom svom mjehuriću. Osam ili devet mjeseci nije bilo optužnice. Znala je da se to događa, naravno, ali samo je htjela živjeti normalan život zbog djece.

Sjećam se tog prvog tjedna kada sam pokupio kćer iz škole. Nikada nisam vidio tog 15-godišnjeg dječaka. Ne znam kako izgleda. Sjećam se da sam gledao dječake u školi i razmišljao ‘Bi li izgledao kao taj? Je li on njezin tip?‘ U glavi sam si ponavljao ‘ona je nevina‘, ali sam i dalje imao svoje misli i sumnje", priznaje.

Danny je bio na poslu kada je njegova supruga optužena po tri točke optužnice za navođenje ili poticanje djeteta mlađeg od 16 godina na seksualni čin, po jednoj točki za seksualnu komunikaciju s djetetom, po jednoj točki za navođenje ili poticanje djeteta na sudjelovanje u seksualnim aktivnostima i jedna točka za navođenje djeteta da gleda seksualni čin osobe u položaju od povjerenja.

"Kad sam došao kući rekla je da se hvataju za slamku. Tjedan dana prije početka suđenja, u rujnu 2020., proslavili smo godišnjicu braka. Izašli smo na večeru u turski restoran. Rekla je da je uvjerena da će biti dobro jer je nevina", prisjetio se.

Suđenje je trajalo dva tjedna, tijekom kojih je Danny svjedočio i bio prisiljen čuti ponižavajuće detalje iz SMS-ova svoje supruge, uključujući i onu u kojoj je pisalo: ‘Imaš veći penis od mog muža.‘

Pokušao je shvatiti dokaze. Afera između učiteljice i tinejdžera očito je započela nedugo nakon što su se on i Kandice vratili s obiteljskog odmora na Cipru i nastavila se nakon što je ona izgubila bebu koju su pokušavali dobiti.

Čije je bilo dijete?

Dječak je tvrdio da mu je Kandice rekla da je trudna s njegovim djetetom, a ne suprugovim.

"Do danas je čvrsto uvjerena da je to dijete bilo moje", kaže Danny.

Kandice je osuđena za dvije optužbe za seksualni prijestup koji se odnosi na slanje Snapchat slika i videa u toplesu, ali porota nije uspjela donijeti presude po optužbama za navođenje ili poticanje djeteta mlađeg od 16 godina na seksualni čin.

Ponovljeno suđenje zakazano je za siječanj kada je proglašena krivom jer je maloljetnog dječaka odvela u polje i s njim imala spolni odnos. Plaćena joj je jamčevina za posljednju noć na slobodi.

"Bio sam emocionalno iscrpljen i uplašen za nju jer sam znao što će se dogoditi sljedeći dan. Napravio sam špagete bolognese i došao mi je šogor. Ona se istuširala, zatim pojedinačno razgovarala s djecom i otišla u krevet. Mislio sam da će biti budna cijelu noć, ali je spavala. Ja bih zaspao pa se budio svako malo. Sjećam se da sam je pogledao i pomislio: ‘Sutra navečer ćeš biti u zatvorskoj ćeliji daleko od ovog luksuza — bračnog kreveta s vlastitom kupaonicom. Sutra će sve biti potpuno drugačije. Kada ću te opet vidjeti?‘ Također je postojao dio mene koji je razmišljao o tome da je proglašena krivom jer je spavala s djetetom. Bilo mi je neugodno. Oženio sam je, dao sam joj svoje prezime, a ona ga je osramotila na najružniji mogući način."

Mjesec dana kasnije Dannyjev očuh je umro, a nakon njega u kolovozu i njegova sestra. Bio je shrvan. "Ponekad morate proći kroz najmračnije dane da biste otkrili da zapravo postoje oni svjetliji", govori i dodaje: "Moji najbolji prijatelji bili su mi velika podrška - bez njih, ne znam gdje bih bio. Jedina osoba koja je trebala biti uz mene — moja žena — bila je u zatvoru. Bilo je kao da smo razvedeni. Samo sam radio i išao spavati. Htio sam ponovno živjeti svoj život."

Nova djevojka

Počeo je razgovarati s djevojkom na internetu ‘zbog koje se bolje osjećao‘, kaže.

"Kad je Kan to saznala, rekla je da sam joj slomio srce i da sam uništio naš brak. Rekao sam: "Uništio sam ga? Nisi ti u zatvoru, nego ja? Podnijela je zahtjev za razvod. Oboje smo to željeli. Želio sam da se sve ovo završi i nestane."

On i Charlotte upoznali su se u lipnju prošle godine. ‘Šest tjedana joj nisam rekao za Kan jer mi je bilo neugodno. Kako reći nekome: ‘Usput, draga, ja sam oženjen, ali mi je žena u zatvoru jer je osuđena na šest godina zbog spolnog odnosa s djetetom‘?", govori.

Danny je posljednji put vidio svoju ženu u siječnju kada se vratio u kuću koju su nekada dijelili kako bi uzeo neke stvari. Kandice je počela provoditi vikende kod kuće kada bi privremeno bila otpuštena iz zatvora. Sada radi kao zaštitarka na gradilištu i očekuje da će biti puštena iz zatvora početkom sljedeće godine, nakon što odsluži polovicu svoje kazne.

"Počeo sam shvaćati stvari i gledati na njih drugačije", kaže Danny koji će s novom partnericom dobiti sina. Planira ga nazvati Leo.

"Da je bilo koji učitelj ikad dirao moga sina, želio bih pravdu. Mislim da bi svaki roditelj rekao isto. Samo bih volio da postoji način na koji mogu saznati što je Kan zapravo učinila. To nema smisla i nikad neće imati smisla. Čak i da me za 30 godina pronađe, ispriča se i kaže mi istinu, ja bih to želio. Toliko je teško kada ne znaš", priznaje i zaključuje: "Iako to što kažem da ne znam je li nevina vjerojatno sve govori."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:35