OKRUTAN ČIN

MONSTRUMA OSUDILI NA DVIJE DOŽIVOTNE KAZNE Djevojčicu držao zatočenu 88 dana, ubio joj roditelje: 'Bila sam hrabra, on nije. Neće mi oduzeti duh'

Jayme Closs
 FBI

Muškarac u Wisconsinu je osuđen zbog otmice 13-godišnje Jayme Closs i ubojstva njenih roditelja, piše BBC.

Jake Patterson (21) je osuđen na dvije doživotne kazne bez mogućnosti pomilovanja zbog ubojstva i još 40 godina zbog otmice. Patterson je kazao da je odlučio oteti Jayme Closs nakon što ju je vidio kako ulazi u školski autobus.

Ona je pronađena živa u siječnju nakon što je pobjegla iz kolibe na osami u kojoj ju je Patterson držao zatočenu 88 dana.

Tinejdžericu je pronašla lokalna učiteljica Jeanne Nutter dok je šetala psa. Nutter je kazala da je Closs bila mršava, prljava i nosila je cipele koje su bile prevelike za njena stopala.

Nutter je kazala za Associated Press da je djevojka vikala: 'Molim vas, pomozite mi, ne znam gdje sam, izgubila sam se!'.

Sudac James Babler je kazao da je Pattersonov zločin 'užasan i opasan'. Dodao je da je Patterson opasan za društvo zbog njegove fantazije o 'otimanju djevojaka i ubijanju njihovih obitelji'.

Prema sudskim dokumentima, Patterson je upucao roditelje Jayme Closs u njihovom obiteljskom domu u Barronu u listopadu 2018., prije nego je oteo tinejdžericu i odvezao je 97 kilometara sjeverno od Barrona u kolibu gdje ju je držao.

Jayme Closs je pobjegla iz kolibe dan nakon što je Patterson otišao. U pisanoj izjavi je kazala sudu: 'Upoznala sam njegovu svakodnevicu i zatim povratila svoju slobodu. Ja ću biti slobodna, a on neće.'

'Jake Patterson ne može mi oduzeti moju hrabrost. Mislim da samo kukavica može učiniti nešto poput ovog. Bila sam hrabra, on nije. Nikad mi ne može oduzeti moj duh.', kazala je.

Pattersonovi odvjetnici kažu da ga je 'cjeloživotna društvena izolacija' dovela do toga da počini zločin. Kazao je sudu da bi volio da može poništiti ono što je učinio, piše BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:37