JEFFEREY EPSTEIN VOLIO MALODOBNE

MONSTRUMOVI SVODNICI Epsteinovim novcem osnovao je modnu agenciju koja je bila nepresušan izvor novih žrtava

 
 Profimedia, Starface

Američki savezni sud i službeno je okončao slučaj milijardera Jeffreyja Epsteina, optuženog za organiziranje lanca prostitucije s maloljetnicama početkom 2000. na Floridi i u New Yorku.

I dok je svijet iščekivao koga će sve od svojih moćnih prijatelja optužiti za sudioništvo, Epstein se 10. kolovoza objesio u ćeliji. Žrtve su bijesne i američki tužitelji obećavaju da to nije kraj. Još intenzivno rade na raspetljavanju mreže pomagača koji su financijašu pomogli u organiziranju njegova “Lolita Expressa”.

sve ćemo mi tužiti Procesuirat ćemo sve koji su omogućili Epsteinu seksualnu zloporabu maloljetnica, poručio je glavni savezni tužitelj William Barr. Epstein je uhićen 6. srpnja, njegovi su odvjetnici tvrdili da mu se nema razloga suditi, jer je već procesuiran za ista djela: 2008. postigao je nagodbu s tužiteljstvom na Floridi, tako da je odslužio 13 mjeseci u zatvoru.

Samo je svakog dana, šest dana u tjednu, odlazio raditi: po njega bi rano ujutro došla luksuzna limuzina i kasno navečer ga vratila pred zatvor. Žrtve uopće nisu znale za sramnu nagodbu, sve je izbilo na površinu tek kad je Miami Herald krajem prošle godine objavio niz tekstova o Epsteinovim zločinima bez kazne.

To je bilo previše čak i za Trumpovu vlast, da se izvuče nekažnjeno netko tko je namamljivao maloljetnice na seks-orgije sa starijima.

Američki financijaš Jeffrey Epstein kretao se u širokom krugu ljudi, održavao veze s glumcima, kao i sa znanstvenicima, s političarima i bogatim nasljednicima. Družio se s Melanijom i Donaldom Trumpom, letio je s Billom Clintonom i Kevinom Spaceyjem, zbog njega se sada pred javnošću brani britanski princ Andrew, jednako kao znanstvenici s Tehnološkog instituta Massachusetts (MIT) čiji je rad financirao.

Kao Epsteinovi glavni suradnici u zloupotrebi maloljetnica, često siromašnih i bez odgovarajuće roditeljske skrbi, dosad se ističe dvoje ljudi: bivša partnerica i kasnije prijateljica Ghislaine Maxwell, kći medijskog tajkuna Roberta Maxwella, i Jean-Luc Brunel, 72-godišnji Francuz, jedan od najvažnijih agenata u modnoj industriji, koji se bavi angažmanom manekenki i fotomodela.

FILE PHOTO: U.S. Attorney General William Barr attends a farewell ceremony for Deputy Attorney General Rod Rosenstein at the U.S. Department of Justice in Washington, U.S., May 9, 2019. REUTERS/Leah Millis/File Photo
REUTERS

Virginia Roberts Giuffre optužuje Brunela da je tinejdžerice dovodio u Ameriku kao modele i onda ih podvodio Epsteinu i drugima. Giuffre tvrdi da je i ona bila natjerana više puta na seks s Brunelom u nekoj od Epsteinovih vila, na Floridi ili u luksuznom stanu na Manhattanu.

Tri bivše manekenke optužuju danas Brunela da ih je seksualno zloupotrebljavao osamdesetih i devedesetih u Parizu, gdje je u to vrijeme bio jedan od najvažnijih igrača u globalnoj modnoj industriji. Osamdesetih je radio kao skaut u pariškoj agenciji Karin Model i hvali se da je odgovoran za lansiranje manekenki, poput Jerry Hall ili Christy Turlington.

Tri bivše manekenke koje optužuju Brunela razgovarale su s novinarima britanskog Guardiana.

NY Post cover for Friday, August 16, 2019 Front page. GOTCHA! POST FINDS GHISLAINE MAXWELL 

EXCLUSIVE: Epsteins madam at LA burger stand IN A PICKLE

*PREMIUM EXCLUSIVE**

**NO NEW YORK DAILY NEWS. NO NEWSDAY. NO NEW YORK TIMES**

credit New York Post / MEGA.
16 Aug 2019
 GOTCHA! POST FINDS GHISLAINE MAXWELL 

EXCLUSIVE: Epsteins madam at LA burger stand IN A PICKLE., Image: 465653360, License: Rights-managed, Restrictions: NO Australia, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

agencija mc2

Brunel je uz Epsteinovu financijsku pomoć osnovao MC2, modnu agenciju u Miamiju, no danas negira vlasništvo nad tom agencijom, preko koje je nove modele dovodio u Sjedinjene Države.

Jedna od onih koje ga danas optužuju je Thysia Huisman, danska manekenka koja je imala 18 godina kad je došla u Pariz. Brunel joj je ponudio smještaj, u stanu u kojem je živio sam. Jedne večeri u rujnu 1991. popila je piće koje joj je dao Brunel. Počela se osjećati čudno, odveo ju je u spavaću sobu.

FILE PHOTO: Geoffrey Berman, United States Attorney for the Southern District of New York, points to a photograph of Jeffrey Epstein as he announces the financier's charges of sex trafficking of minors and conspiracy to commit sex trafficking of minors, in New York, U.S., July 8, 2019. REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo
REUTERS

Sjeća se kako je ležao na njoj, a ona ga pokušavala gurnuti, ali nije se mogla maknuti. Nakon toga se ničega više ne sjeća, ujutro se probudila u nečijem kimonu. Sve ju je boljelo.

Thysia Huisman je nakon toga prekinula karijeru modela. Skupila je stvari i pobjegla iz pariškog stana. Godinama se osjećala loše. Svom tadašnjem dečku ispričala je da je u Parizu srela užasnog tipa, ali nije išla u detalje.

JEAN-LUC BRUNEL, PDG DE L'AGENCE KARIN



2844 2001-04-01  Paris France, Image: 465665258, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Starface
Profimedia, Starface

Majka joj je bila nedavno umrla, a ocu se nije svidjelo što se bavi manekenstvom, pa se njemu nije mogla požaliti. - Jako sam se sramila - kaže.

O tome što joj se dogodilo prvi put je progovorila prije osam godina, kad je ispričala tadašnjem partneru da su je zlostavljali u pariškoj agenciji. Postupno mu je ispričala sve detalje, pa i Brunelovo ime.

Brunel je preuzeo agenciju Karin Models i 1995. se proširio na SAD. On je 2005. imao urede u New Yorku i Miamiju. Smatra se da mu je Epstein dao novac, no Epstein je to demantirao. Jedno vrijeme Brunel je živio u Trump Toweru, radio je između New Yorka i Miamija, gdje se zbližio s Epsteinom i s Ghislaine Maxwell.

Često je Epsteinovim avionom letio za Bahame, Djevičanske otoke i na druga luksuzna odredišta koja se spominju u Epsteinovoj optužnici. On je imao ono što je Epsteinu trebalo, stalni dotok novih mladih cura, često maloljetnica. - Tip je bio zla svinja - opisuje ga fotograf Clayton Nelson. Ako je cura htjela biti model, nije imala izbora.

- Djevojke koje su spavale s njim dobivale su poslove. Ako bi koja odbila, on bi rekao agentima da je više nikad ne angažiraju - prenosi Nelson.

siromašne obitelji Francuz je koristio posao modne agencije kao pokriće za sex trafficking. Djevojkama bi ponudio posao modela, a onda ih ucjenjivao seksom.

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu walks with Education minister Rafi Peretz as he greets students during a ceremony opening the school year in the Jewish settlement of Elkana in the Israeli-occupied West Bank September 1, 2019. REUTERS/Amir Cohen
REUTERS

Mnoge su stigle iz siromašnih zemalja ili iz siromašnih obitelji i nisu bile u stanju odbiti unosnu ponudu. Jedna od tih koje su tako došle do New Yorka je Nadia Marcinkova. Kad je stigla, imala je 14 godina.

Danas policija i nju istražuje kao Epsteinovu pomagačicu, jer je sudjelovala u dovođenju mladih djevojaka na Epsteinove zabave.

Uz Brunela se kao najbliža Epsteinova suradnica ističe bogata nasljednica Ghislaine Maxwell (57). Virginia Giuffre još je 2015. tužila Maxwell zbog njezine uloge u podvođenju djevojčica krajem 90-ih i početkom 2000. Giuffre tvrdi da ju je Ghislaine pozvala kao 15-godišnjakinju da dođe masirati Epsteina.

Virginia Giuffre u tom je trenutku radila u clubu Donalda Trumpa Mar-a-Lago na jugu Floride, ali ističe da Trump nije sudjelovao u orgijama. Među ostalim, prisilili su je da spava s britanskim princom Andrewom, ističe Virginia Giuffre.

Prema njoj, Ghislaine Maxwell ponašala se kao “madam” u bordelu koji je organizirala za Epsteina. A njega su zanimale jako mlade cure.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:24