RJEŠAVAJU SE DOKAZA

MONSTRUOZAN ČIN Policija pokušala ukrasti i kremirati tijelo silovane djevojke (16) da bi zaštitila političare?

Liječnici su kazali kako je djevojka imala teške opekline lica i grla te da joj je dišni sustav bio prejako oštećen
 Screenshot

Tragična priča o djevojci (16) iz Indije koja se navodno samozapalila nakon što ju je silovala grupa muškaraca dobila je potresan nastavak. Naime, njeno je tijelo ukrala policija te su je htjeli kremirati kako bi uklonili sve dokaze o događaju koji je šokirao svijet. Učinili su to kako bi zaštitili visoke političke dužnosnike koji su navodno povezani s ovim brutalnim zločinom, piše Daily Mail.

Djevojka je silovana u studenom u mjestu Madhyamgram pored Calcutte. Na njoj se iživljavala grupa od šestero muškaraca, a istraga je pokazala da su povezani sa vladajućom strankom u Zapadnom Bengalu. Ona ih je prijavila te su odmah uhićeni, ali djevojka i njena obitelj nakon toga su izvrgnuti brojnim prijetnjama. Poručili su joj da će joj ubiti oca ako ne povuče sve optužbe. Vlasnik stana u kojem borave rekao im je da ga odmah moraju napustiti.

Na jutro kada je djevojka navodno počinila samoubojstvo dvojica su je muškaraca posjetila u njenom domu te su je maltretirali i vrijeđali. Djevojka se, prema tvrdnjama policije, nakon toga potpuno slomila te se polila s benzinom i zapalila. Preminula je u bolnici na Novu godinu. No, u indijskim medijima sada se pojavila informacija da je djevojka zapravo ubijena.

Liječnici su kazali kako je imala teške opekline lica i grla te da joj je dišni sustav bio prejako oštećen.

Lokalne novine danas, pak, pišu kako je obitelji onemogućen normalan pokop jer je tijelo prije pogreba ukradeno. Iako to nije službeno potvrđeno, navodno su ga ukrali pripadnici policije kako bi zaštitili političare koji su umiješani u slučaj. Naime, tijelo je iz bolnice trebalo biti prevezeno do lokalnog groblja, no policija je pogrebna kola zaustavila na pola puta te su tijelo odvezli u krematorij. Za to vrijeme pokušavali su uvjeriti djevojčinog oca da potpiše papir kojim se dozvoljava kremiranje tijela njegove kćeri. On je to odbio učiniti, ali su njega i ostatak obitelji maltretirali cijelu noć.

Uz pomoć Komunističke partije Indije otac nesretne djevojčice uspio je doći do tijela i pokopati je u miru.

Ovaj slučaj izazvao je val prosvjeda u Indiji. Ljudi su nezadovoljni i tvrde kako se ništa nije promijenilo još od prošlogodišnjeg kolektivnog silovanja djevojke u New Delhiju u gradskom autobusu. Ona je također preminula, ali od posljedica samog čina. Bila je brutalno pretučena i silovana sat vremena te izbačena na ulicu iz autobusa u New Delhiju 16. prosinca. Nakon nekoliko operacija u New Delhiju na liječenje je bila 26. prosinca prebačena u Singapur gdje su joj otkazali organi zbog teških ozljeda tijela i mozga. Taj je slučaj također pokrenuo velike prosvjede, ali i zainteresirao svjetsku javnost te potaknuo debatu o odgoju mladića u Indiji i njihovom odnosu prema nasilju, seksualnosti i ženama. Većina silovanja i drugi seksualni zločini u Indiji ne prijavljuju se i rijetko su kažnjeni.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 17:14