DOLIJAO

MONSTRUOZNI TAJKUN ZADAVIO SUPRUGU, LEŠ BACIO U KONTEJNER Policiji podvalio priču o napadaču i otmici pa nestao, a onda je razotkrivena prava istina

 
Peter Chadwick
 Policija

Američki milijunaš osumnjičen da je u svom kalifornijskom domu ubio suprugu uhićen je u Meksiku nakon što je četiri godine proveo u bijegu. Peter Chadwick, 55-godišnjak rođen u Velikoj Britaniji, pronađen je u Mexico Cityju u nedjelju nakon jedne dojave vlastima te je izručen Sjedinjenim Državama gdje ga čeka suđenje.

Za bilo kakve informacije o njemu policija je raspisala nagradu od 100.000 dolara, a zbog njegovog slučaja istražitelji su čak pokrenuli i podcast - Countdown to Capture (Odbrojavanje do uhićenja) - nakon čega su bili zatpani stotinama dojava sa svih krajeva svijeta.

- Dobili smo neke informacije pomoću kojih smo odredili točnu lokaciju na kojoj se nalazi gospodin Chadwick - rekao je na konferenciji za medije šef policije u Newport Beachu Jon Lewis. Dodao je kako je Chadwick, koji se obogatio na poslu s nekretninama, uhićen u blizini Mexico Cityja te je nakon toga zrakoplovom prebačen u Los Angeles.

- Vjerujemo kako se u Meksiku krio svo vrijeme od kada je nestao. Koristio se lažnim identitetima i krivotvorenim dokumentima. Na početku je odsjedao u luksuznim hotelima, no kada su na takvim mjestima počeli provjeravati putovnice počeo je noćiti na skromnijim lokacijama - objasnio je Lewis. - Ovo je slatka pobjeda. Uhitili smo bjegunca s popisa najtraženijih osoba u SAD-u - objavio je okružni tužitelj Todd Spitzer.

BBC podsjeća kako je 2012. godine Chadwick nazvao policiju i rekao im kako je njegovu suprugu Quee Choo ubio napadač koji je upao u njihovu kuću u Newport Beachu i njega uzeo za taoca.

Tvrdio je da ga je ubojica prisilio da vozi u Meksiko gdje su se riješili tijela likvidirane žene. No, policija je ubrzo pronašla Chadwicka nekoliko kilometara od granice s Meksikom. Uhićen je nakon što su ispod njegovih noktiju nađeni tragovi krvi, a na njegovom vratu ogrebotine.

Nekoliko dana nakon uhićenja tijelo njegove žene pronađeno je u kontejneru za smeće u blizini kalifornijskog grada San Diega, a Chadwick je optužen da ju je zadavio tijekom svađe zbog razvoda.

U prosincu 2012. godine pušten je iz zatvora nakon što je platio jamčevinu od milijun dolara te vlastima predao američku i britansku putovnicu. No, dvije godine nakon izlaska iz zatvora je nestao... Sada mu prijeti doživotni zatvor.

Policija
Peter Chadwick i njegova supruga Quee Choo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:28