ŠOKANTNO PRIZNANJE

MONSTUROZNI DOKTORI: 'Mislili smo da uštrcavanjem izmeta liječimo rak mozga. Pogriješili smo'

Liječnici su kazali da nisu željeli profitirati na temelju tretmana, već su samo željeli pomoći svojim pacijentima

SACRAMENTO – Dva kalifornijska neurokirurga koji pacijente oboljelih od tumora mozga inficirali s crijevnim bakterijama kako bi im spasili život, dali su ostavku na Kalifornijskom sveučilištu, nakon što je zaključeno kako su njihove akcije povrijedile sveučilišni kodeks ponašanja.

Dvjema srednjovječnim ženama i jednom muškarcu ubrizgali su crijevnu bakteriju nadajući se da će potaknuti njihov imunološki sustav na obranu i tako produžiti njihove živote.

Prva pacijentica umrla je nešto više od mjesec dana nakon tretmana, no druga je živjela duže od godinu dana, što je liječnicima dalo nadu da njihov tretman djeluje.

Kada je treći pacijent dobio sepsu i umro u roku od dva tjedna, sveučilište je započelo s istragom.

Liječnici J. Paul Muizelaar i Rudolph J. Schrot kazali su da su imali dozvolu troje pacijenata, no sveučilište je zaključilo da nisu dobili prethodno odobrenje za tretman koji još nije bio testiran ni na životinjama.

I Dr. Claire Pomeroy koji je bio dekan sveučilišta School of Medicine, dao je ostavku kao razultat istrage.

Liječnici su kazali da nisu željeli profitirati na temelju tretmana, već da su samo željeli svojim pacijentima dati posljednju priliku za preživljanje.

- Mislio sam da mogu pomoći pacijentima. Moja madicinska praksa vođena je jednostavnim principom, uvijek se pitam što bih učinio da se radi o mojoj majci, mom sinu ili meni - kazao je Muizelaar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:01