NAPAD NA MARIUPOLJ

Moskva tvrdi: ‘SAD širi laži o mogućem napadu kemijskim oružjem u Ukrajini‘

Ukrajinsko ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da provjerava tvrdnje da je Rusija možda upotrijebila kemijsko oružje u Mariupolju.

U Mariupolju je uništeno oko 80 posto stambenih objekata

 Alexey Kudenko

Moskva je u srijedu poručila da su tvrdnje Sjedinjenih Američkih Država i Ukrajine da bi ruska vojska mogla koristiti kemijsko oružje u Ukrajini dezinformacija jer je Moskva uništila svoje posljednje zalihe kemikalija 2017. godine.

image

Uništeni Mariupolj

Alexey Kudenko

Ukrajinsko ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da provjerava tvrdnje da je Rusija možda upotrijebila kemijsko oružje u južnom ukrajinskom lučkom gradu Mariupolju.

Zamjenica ukrajinskog ministra obrane Hana Maljar kazala je u srijedu kako je velika šansa da će Rusija koristiti kemijsko oružje protiv njene zemlje, a slično je upozorenje uputio i perdsjednik Volodimir Zelenskij ranije ovoga tjedna.

Maljar je kazala kako postoji teorija da je u Mariupolju korištena i fosforna municija.

Glasnogovornik State Departmenta Ned Price rekao je novinarima u utorak da je SAD zabrinut da bi Rusija mogla pokušati posegnuti za kemijskim oružjem u Ukrajini.

Rusko veleposlanstvo u Washingtonu priopćilo je kako se ukrajinski radikali spremaju inscenirati provokacije korištenjem kemijskog oružja i da Price širi dezinformacije.

image

Stanovnici Mariupolja nemaju struju, plin, vodu ni internet

Alexey Kudenko

"Pozivamo Washington da prestane širiti dezinformacije", stoji u priopćenju ruskog veleposlanstva.

"Ned Price se još jednom istaknuo svojim besposličarskim pričama koje nisu potkrijepljene niti jednim dokazom", dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2022 13:26