ŠOKANTAN SLUČAJ

MOZAIK UŽASA U SREDOZEMNOM RAJU Na dnu jezera otkrili truplo curice nestale prije godinu dana: 'Čini se da ju je smaknuo naš prvi serijski ubojica'

Nicos Metaxas (u krugu)
 REUTERS

Nakon višetjedne potrage ciparska policija u srijedu je na dnu jezera blizu Nikozije pronašla truplo djeteta za koje pretpostavlja da bi moglo biti filipinske djevojčice, sedme žrtve serijskog ubojice.

Nicos Metaxas, 35-godišnji vojni časnik uhićen 18. travnja, priznao je da je ubio četvero Filipinaca, među kojima ženu i njezinu kći te Rumunjku, njezinu kći i ženu za koju se pretpostavlja da je Nepalka, doznaje se od policijskih izvora.

Mjesne novine nazivaju ta ubojstva "prvim serijskim ubojstvom" u povijesti sredozemnog otoka.

Osumnjičenik je uhićen četiri dana pošto je turist jugozapadno od Nikozije slučajno otkrio truplo žene koja je poslije identificirana kao Mary Rose Tiburcio, 38-godišnja Filipinka.

Nakon toga je još pet trupala pronađeno na istom području, među kojima tri u jednom drugom jezeru.

Istražitelji misle da je truplo pronađeno u srijedu ono šestogodišnje Sierra-Graze, kćeri Mary Rose Tiburcio. Obje su proglašene nestalima u svibnju 2018.

Velik broj imigranata iz Azije i Rumunjske radi na Cipru, uglavnom kao kućna posluga i radnici na polju.

Udruga za pomoć migrantima Kisa ocijenila je da nedovoljna istraga o nestanku tih strankinja svjedoči o tome kako se državna uprava prema njima odnosi.

Ciparski predsjednik Nicos Anastasiades je kritizirao "propuste u policijskoj istrazi".

Negodovanje javnosti zbog ovog slučaja dovelo je do razrješenja ravnatelja policije i ostavke ministra pravosuđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:24