SKANDAL

Može li odvratnije? Zaposlenik poznate pizzerije kopao nos, a onda prst obrisao o tijesto, poslovnica odmah zatvorena

Duboko se ispričavamo što smo našim cijenjenim kupcima uzrokovali ovakve neugodnosti, priopćili su iz tvrtke Domino‘s Pizza

Zaposlenik sa sporne snimke

 Screenshot/X

Poznati američki multinacionalni lanac pizza restorana, Domino‘s Pizza, ispričao se nakon što je snimka koja prikazuje jednog njihovog zaposlenika kako kopa nos pa tu istu ruku briše o tijesto postala viralna.

Sporan video nastao je u podružnici lanca Amagasaki u japanskoj prefekturi Hyogo, a objavljen je na web stranici foruma Bakusai, odakle se dalje proširio i drugim društvenim mrežama.

Dotični muškarac mijesi tijesto i razgovara s osobom iza kamere, a u jednom trenutku stavlja prst u nos i zatim ga briše o tijesto koje "leži" na radnoj površini ispred njega.

Nekoliko sati nakon što je video objavljen i postao viralan, Domino‘s Pizza Japan na platformi X javno se ispričala zbog "neprimjerenog ponašanja" svojih zaposlenika.

"Duboko se ispričavamo što smo našim cijenjenim kupcima uzrokovali ovakve neugodnosti", napisali su, a prenosi Sky News.

Također su rekli kako je sporna snimka nastala nakon zatvaranja podružnice i na njoj se vidi tijesto koje se priprema za 24-satni proces fermentacije, što znači da isto nije korišteno niti u jednoj pizzi.

Poslovanje u toj podružnici odmah je obustavljeno, a zaposlenik će biti kažnjen u skladu sa smjernicama tvrtke.

Podsjetimo, nedavno su, nakon što je na internetu objavljen niz videozapisa tzv. "sushi terorizma", u Japanu uhićene tri osobe.

Jedna od spomenutih snimki prikazuje čovjeka kako liže vrh boce sojinog umaka u sushi restoranu na kojem se hrana poslužuje na pokretnoj vrpci, prije nego što je polizao prst i dodirnuo komade sushija za koje se vjeruje da su bili namijenjeni drugim kupcima.

Drugi video dokumentirao je ljude kako stavljaju wasabi na sushi drugih kupaca i ližu zajedničku žlicu iz posude zelenog čaja u prahu. Tri osobe, koje su bile u istoj grupi gostiju, uhićene su zbog sumnje da su "nasilno ometale poslovanje zalogajnica".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 10:19