DIVLJA VOŽNJA

‘Možete da mi popušite sa tim Škodama!‘: MUP nakon bahate snimke zaplijenio Lamborghini sina Vučićevog kuma

Uroš Panić snimke opasne vožnje često je objavljivao na društvenim mrežama
 Instagram MUP Srbija

Nakon što je Uroš Panić, sin Petra Panića, kuma srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, bahatom i divljom vožnjom ulicama Beograda u Lamborghiniju izazivao policajce, pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova zaplijenili su mu automobil, javlja Nova.rs.

"Za bahate, bezobzirne i nasilne vozače nema mjesta na ulicama. Ministarstvo unutarnjih poslova zakonito, odlučno i dosljedno u borbi protiv svake vrste ugrožavanja sigurnosti građana", navedeno je na Instagramu srpskog MUP-a.

Naime, Panić je prije nekoliko dana objavio video na kojem se čuje kako prijeti pripadnicima MUP-a i vrijeđa ih.

"Neka dođu s ortacima da me jure, evo Cara Dušana, Dorćol, nek dođu da im pokažem što je beogradski fantom. Što ćete vi sa vašim Škodama? Možete k***c da mi popušite“, čuje se, između ostalog, kako Panić govori dok vozi Lamborghini ulicama srpske prijestolnice.

Uroš Panić je sin Petra Panića Pane, kuma predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a poznat je po divljanju beogradskim ulicama, bahatoj vožnji i kršenju prometnih propisa.

Srpski N1 piše kako je njegov otac Petar Panić Pane, godinama slovio kao osoba bliska Zemunskom klanu, ali i najvišim dužnosnicima vladajućeg SNS-a, a bio je i tjelohranitelj Vojislava Šešelja.

Snimke opasne vožnje Uroš Panić često je objavljivao na društvenim mrežama, a oduzimanje vozila dogodilo se nakon burnih reakcija u javnosti i medijima.

Damir Okanović, direktor Odbora za sigurnost prometa, pozvao je ranije danas nadležne da reagiraju. “Uređen sustav ne trpi ovakve ispade pojedinaca. Pozivam MUP i pravosuđe da reagiraju i pokažu kako nitko nije iznad zakona”, napisao je Okanović na Twitteru, podijelivši snimku Panićeve bahate vožnje.

Sugovornici s kojima su novinari Danasa razgovarali prije nego je Lamborghini zaplijenjen bili su suglasni da tužiteljstvo mora reagirati te da su video snimci na kojima se jasno vidi kršenje zakona, dovoljan dokazni materijal za pokretanje postupka.

Profesor prava Bojan Pajtić rekao je za Danas da je javni tužitelj dužan poduzeti kazneno gonjenje kada postoje osnove sumnje da je učinjeno kazneno djelo ili da je određena osoba učinila kazneno djelo za koje se goni po službenoj dužnosti.

- Snimci pružaju neposredna saznanja o izvršenju više kaznenih djela. Oni predstavljaju dovoljnu osnovu za dalje postupanje. Po (ne)postupanju tužiteljstva u ovakvim situacijama se može donijeti zaključak da Srbija danas više sliči na Divlji zapad, nego na pravnu državu - smatra Pajtić.

Povodom nasilničke vožnje, prijetnji i uvreda upućenih policiji, Novi policijsko sindikalni savez uputio je ranije danas otvoreno pismo srpskom ministru policije Bratislavu Gašiću.

Sindikalni savez navodi da se na video snimci jasno vidi i čuje kako se vozač javno hvali bahatom i divljom vožnjom ulicama Beograda u Lamborghiniju izazivajući policajce da ga zaustave upućujući im pritom pretnje i uvrede.

- Iz navedenog se može vidjeti da postoje osnove sumnje da je vozač izvršio niz kaznenih djela i prekršaja zbog kojih mora biti u skladu sa zakonima Republike Srbije procesuiran kako bi se zaštitili životi građana, kao i za primjer da drugi sudionici u prometu znaju ako se budu na ovakav način ponašali kakve ih sankcije čekaju u uređenom državnom sustavu - poručio je sindikat.

Od Gašića su zahtijevali da izda nalog Upravi prometne policije da identicira vozača i vozilo, da ga u suradnji sa tužiteljstvom procesuira za niz kaznenih djela uz zahtjev za zadržavanje kako ne bi ponovio djelo i utjecao na svjedoke, kao i da protiv načelnika PU za grad Beograd i načelnika prometne policije pokrene disciplinski postupak zbog propusta u radu “a imajući u vidu da ovo nije jedini slučaj sličnog ponašanja”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 06:31