HOROR U GRČKOJ

Mračna strana jednog od najpoželjnijih otoka: ‘Ovo košta 57 eura dnevno za dvije osobe!?‘

Nizale su se ljutite reakcije, a neki su zaključili da zatvorske ćelije izgledaju humanije...
 Screenshot/Instagram/Profimedia

Grčka se već godinama nalazi na samom vrhu najpopularnijih europskih ljetnih destinacija za što su zaslužni njeni antički spomenici, izvrsna hrana i prekrasni otoci s nekim od najljepših plaža na svijetu. U ovoj mediteranskoj zemlji mještani su maksimalno iskoristili sve blagodati turizma tako da je pronalazak povoljnog smještaja ravan dobitku na lutriji, a ovogodišnje temperature od 45°C natjerale su turiste da još jednom razmisle o svojim grčkim avanturama.

Agencija za putovanja Nikana na svojem je Instagram profilu objavila snimku povoljnog smještaja na jednom od najskupljih grčkih otoka - Mykonosu.

- Ovako izgleda povoljan smještaj na Mykonosu. Bez klime, 57 eura dnevno za dvije osobe, napisano je na snimci.

U malenoj mobilnoj kućici nalaze se dva kreveta, ogledalo i ventilator zbog čega su se komentatori brzo uključili u raspravu.

- Ovo je klasičan kontejner. Mobilni toalet što se koristi na parkinzima pored autoputa... Onda je bolje ostati kod kuće, otići na obližnju rijeku ili bazen i za 52€ kupiti pun mini frižider piva i sendviča, i sve četiri u vis - zaključio je jedan od komentatora.

image
Tuul/Robertharding/Profimedia/Tuul/robertharding/profimedia

Nizale su se ljutite reakcije, a neki su zaključili da zatvorske ćelije izgledaju humanije. Jedna turistica davno je rezervirala smještaj za svoju obitelj, no brinu je nepodnošljive vrućine i požari s obzirom na to da putuje s roditeljima i malom djecom. Javila se odvjetniku da vidi postoji li mogućnost da joj putno osiguranje pokrije odgodu puta na neki drugi termin.

- Morate pogledati odredbe i uvjete koji su priloženi u polici putnog osiguranja da bi saznali koji se su okolnosti i događaji uključeni, odgovorio joj je odvjetnik Dean Dunham.

Kako piše This is Money, postoje tri razloga zbog kojih se potencijalno može otkazati putovanje i podnijeti zahtjev za povrat novca. Prvo moguće rješenje je nabaviti liječničku potvrdu da zbog pretjerane vrućine osoba ne može putovati jer bi to pogoršalo njeno zdravstveno stanje.

image
Sergio Pitamitz/Robertharding/Profimedia/Sergio Pitamitz/robertharding/profimedia

Drugo je da Vlada države u kojoj se putnik nalazi izda upozorenje da se zbog vrućine ne putuje do odredišta osim u nužnim situacijama, a treća opcija je proglašavanje izvanrednog stanja koje traje duže vrijeme na destinaciji na koju se putuje.

- Malo upozorenje: ako ste bili svjesni vrućina u trenutku rezervacije, vjerojatno nećete dobiti povrat jer će pružatelj osiguranja moći to iskoristiti protiv vas i odbiti zahtjev. U ostalim okolnostima, mala je vjerojatnost da ćete dobiti naknadu jer će osiguravatelj reći da vas ništa ne sprječava da putujete, zaključio je odvjetnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:28