KRIZNI SUSRET

Mrak na presudnom sastanku: Dodik, Čović i Izetbegović razgovarali s ljudima iz EU i SAD-a, nestalo je struje...

Sastanak se održao u Sarajevu u domu ambasadora EU u BiH Johanna Sattlera, a tema susreta bile su i izmjene Izbornog zakona

Milorad Dodik; Bakir Izetbegović; Dragan Čović

 Tom Dubravec/Cropix; Cropix

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine te predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik, predsjednik SDA Bakir Izetbegović i predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović sastali su se u ponedjeljak u večernjim satima s američkim izaslanikom za izborne reforme u BiH Matthewom Palmerom, izvršnom direktoricom za Balkan u Europskoj službi za djelovanje Angelinom Eichhorst i američkim ambasadorom u BiH Ericom Nelsonom u domu ambasadora EU u BiH Johanna Sattlera u Sarajevu, javlja Klix.ba.

Okupljeni u Sattlerovom domu razgovarali su o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, krizi u kojoj se ta zemlja nalazi te izmjenama Izbornog zakona. Prema pisanju Klix.ba, Dodik je zbog ranije dogovorenih obaveza sastanak napustio u 20 sati.

Nitko od sudionika sastanka nakon završetka istog nije otkrio detalje susreta u Sattlerovom domu.

Sastanak političkih lidera BiH te europskih i američkih diplomata omeo je oko 20:30 sati nestanak struje koji je pogodio cijelu ulicu u kojoj se nalazi Sattlerov dom.

Dodik, Izetbegović, Čović, Palmer i Eichhorst sastat će se opet u narednim danima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:42