SLUČAJ PETITO

Mrtvozornik potvrdio da je Gabby ubijena, Brian kao da je nestao s lica zemlje

Petito se prije više mjeseci sa svojim dečkom otisnula na putovanje po SAD-u, no u jednom joj se trenutku izgubio svaki trag
Kadar iz snimke koja je nastala kada je policija zaustavila Gabby Petito i njezinog dečka Briana Laundrieja u Moabu u Utah
 Handout/Moab City Police Department/AFP

Savezni istražni ured Sjedinjenih Američkih Država (FBI) u utorak je objavio da je 22-godišnju Gabby Petito ubila druga osoba te da ostaci tijela koji su u nedjelju pronađeni u Nacionalnom parku Grand Teton u saveznoj državi Wyoming odgovaraju Petito, piše The Associated Press.

Mrtvozornik Okruga Teton Brent Blue utvrdio je da je Petito žrtva ubojstva, ali nije otkrio točan uzrok smrti. Ta će se informacija doznati nakon što se dovrši obdukcija. Tijelo Petito pronađeno je u nedjelju i nerazvijenom kampu na sjeveru Wyominga kod granice Nacionalnog parka Grand Teton.

Petito se prije više mjeseci sa svojim dečkom otisnula na putovanje po SAD-u, no u jednom joj se trenutku izgubio svaki trag.

Istražitelji još uvijek pretražuju močvarni prirodni rezervat pored doma Petitinog dečka u saveznoj državi Floridi.

Policijska uprava grada North Porta u Floridi rekla je da su istražitelji u utorak vratili na prirodni rezervat Carlton Reserve kako bi nastavili potragu za 23-godišnjim Brianom Laundriejem. Istražitelji još nisu pronašli ništa vrijedno spomena, a očekuje se da će se potraga nastaviti u srijedu.

Istražitelji su 9.700 hektara velik rezervat Carlton Reserve počeli pretraživati prošlog vikenda nakon što su roditelji Laundrieja policiji rekli da se možda nalazi tamo.

Istražitelji spomenuto područje pretražuju pomoću helikoptera, dronova, pasa i terenaca. Otprilike 75 posto rezervata nalazi se pod vodom.

FBI je u ponedjeljak posjetio dom Laundriejevih roditelja u North Portu te iz njega iznio nekoliko kutija. Odvukli su i automobil koji je navodno učestalo koristila Laundriejava majka.

image
FBI pretražuje dom Briana Laundrieja
Octavio Jones/Getty Images/AFP

Nije bilo nikakvih problema

Laundrie i Petito su u trenutku kada su krenuli na putovanje po Americi živjeli s njegovim roditeljima u njihovom domu u North Portu.

Mladi je par na putovanje po SAD-u krenuo u srpnju, a putovali su prilagođenim kombijem. Namjera im je bila posjetiti nacionalne parkove na zapadu Amerike. Laundrie i Petito su se tijekom puta posvađali, a Laundrie se u spomenutom kombiju 1. rujna sam vratio u dom svojih roditelja.

Policija drži da bi Laundrie mogao imati posebna saznanja o slučaju, no trenutno se ne zna gdje je proveo posljednjih nekoliko dana.

Joseph Petito, otac 22-godišnje Gabby, na društvenim je mrežama objavio fotografiju svoje kćerke i ikonicu slomljenog srca. "Dotaknula je svijet", napisao je Petito uz fotografiju.

Joseph Petito je u ponedjeljak za televizijsku emisiju "Dr. Phil" rekao da su Laundrie i njegova kćer bili zajedno dvije i pol godine te da se Laundrie uvijek ophodio s poštovanjem. Petito je u emisiji koja je snimljena prije nego što je pronađeno tijelo njegove kćerke rekao da su on i njezine dečko već bili otputovali u Kaliforniju u njezinom automobilu te da tada nije bilo nikakvih problema.

Petito je rekao da se obitelj počela brinuti kada im se Gabby nekoliko dana nije javila.

"Zvali smo Briana, njegovu majku, njegovog oca, njegovu sestru. Zvali smo svaki broj koji smo pronašli. Nitko nam se nije javio. Nismo dobili odgovor na nijednu poruku koju smo poslali", rekao je Petito.

Petito je rekao da želi da Laundrie odgovara za svoju eventualnu ulogu u nestanku njegove kćerke. Petito drži da Laundrieja trenutno štiti njegova obitelj.

image
Joseph Petito
Octavio Jones/Getty Images/AFP

Sumnja na obiteljsko nasilje

"Nadam se da će dobiti ono što su zaslužili, a to uključuje i njegove roditelje", rekao je Petito. "Zato što, a sad ću vam reći, oni su, što se mene tiče, suodgovorni."

FBI je rekao da istražitelji traže da im se jave sve osobe koje su možda vidjele par kada su boravili na području oko Nacionalnog parka Grand Teton.

Petito i Laundrie se poznaju od malih nogu, a odrasli su zajedno u općini Long Island u gradu New Yorku. Njegovi su se roditelji kasnije preselili u North Port u Floridi, grad na jugozapadu savezne države.

Jedan je muškarac 12. kolovoza nazvao policiju i prijavio slučaj obiteljskog nasilja nakon što je vidio kako se Petito i Laundrie svađaju u gradu Moabu u saveznoj državi Utah. Muškarac je rekao da je vidio kako je Laundrie ošamario Petito dok su se šetali gradom. Muškarac je dodao da je Laundrie potom opet udario Petito te da je par nakon toga ušao u svoj automobil i otišao.

Na snimci koju je objavila Policijska uprava grada Moaba može se vidjeti da je jedan prometni policajac zbog prebrze i opasne vožnje zaustavio kombi u kojem je par prometovao. Na snimci se može vidjeti da je Petito bila uznemirena.

Laundrie je tada rekao da se par posvađao nakon što je on u kombi ušao prljavih stopala. Laundrie je dodao da je u toj svađi Petito bila agresor, ali da je ne želi prijaviti za obiteljsko nasilje. Policija je par razdvojila na jednu večer. Laundrie ju je proveo u motelu, a Petito u kombiju.

Na snimci se može vidjeti da je Petito plakala dok je policajcu govorila da su se ona i Laundrie posvađali zbog njezinog pretjeranog čišćenja kombija. Petito mu je rekla da ima opsesivno-kompulzivni poremećaj.

Joseph Petito je tijekom gostovanja u televizijskoj emisiji "Dr. Phil" rekao da to nije istina te da je njegova kćer samo uredna te da je to rekla u slengu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 19:47