SPREMAN ZA SUĐENJE

Mubarakovo stanje stabilno: Nije pao u komu već je imao problema s vrlo niskim krvnim tlakom

Egipatsko je ministarstvo zdravstva demantiralo je navode Mubarakovog odvjetnika da je bivši diktator pao u 'potpunu komu'
(FILES)--In this November 21, 2010 file photo, Egyptian President Hosni Mubarak is seen during his meeting with his Palestinian counterpart Mahmud Abbas (unseen) in Cairo. Former Egyptian president Hosni Mubarak was hospitalised in the Red Sea resort of Sharm el-Sheikh on April 12, 2011, two days after he was summoned for questioning by prosecutors, security sources told AFP. AFP PHOTO / KHALED DESOUKI
 KHALED DESOUKI

KAIRO - Zdravstveno stanje bivšeg egipatskog predsjednika Hosnija Mubaraka, koji je tom sjevernoafričkom zemljom vladao u gotovo apsolutnoj vlasti punih tri desetljeća, bilo je predmetom vrlo kontradiktornih izvješća.

Naime, više je izvora u nedjelju navelo kako je Mubarak pao u 'potpunu komu' u bolnici na Crvenom moru u ljetovalištu Sharm el-Sheikh gdje je boravio nakon što je navodno preživio srčani udar tijekom policijskog ispitivanja u travnju.

Egipatsko je ministarstvo zdravstva demantiralo tu informaciju, no jedan je izvor iz medicinskih krugova za AFP izjavio kako je 'kod Mubaraka primijećeno pogoršanje zdravstvenog stanja, no izvješća o komi još uvijek se ne mogu potvrditi'.

BBC je sinoć javio kako je dr. Assem Azzam, glavni Mubarakov liječnik, također demantirao navode o padu bivšeg egipatskog diktatora u komu dodajući kako je samo imao problema s vrlo niskom krvnim tlakom te da mu je stanje stabilno.

Azzam je time demantirao navode Mubarakovog odvjetnika Farida el-Deeba koji je bio priopćio javnosti kako je 83-godišnji Mubarak doživio srčani udar, da je pao u komu te da ga liječnici pokušavaju povratiti k svijesti.

Mubaraka početkom kolovoza očekuje početak suđenja za ubojstva i korupciju počinjena tijekom 30-godišnje vladavine Egiptom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 14:54