DRAMA U SRBIJI

'MUČIO JE I ZLOSTAVLJAO MONIKU, REKLA NAM JE' Cure detalji otmice 12-godišnje djevojčice koju je višestruki silovatelj devet dana navlačio po šumama

 
 MUP Srbije, RTS screenshot

Državna tajnica u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, Biljana Popović Ivković, rekla je da je otmičar Ninoslav Jovanović ‘mučio i zlostavljao Moniku Karimanović’, prenosi Blic.

- Reći ću, ali da ne ugrozim istragu, djevojčica nam je rekla da su pješačili po pet sati, da joj je on stalno prijetio i mučio je. Kad su policajci došli, ona je samo rekla: ‘Nemojte me povrijediti’. Ona je bila mučena i zlostavljana - rekla je Biljana Popović Ivković za TV Prvu i dodala da su policajci dnevno pretraživali i 36 sela gdje su mahom napuštene kuće, ali i groblja.

Dodala je da je u trenutku pronalaska djevojčice Jovanović policiji izmaknuo za nekoliko minuta.

- U trenutku kada su policijski službenici ušli u kuću, malu Moniku su zatekli na jednom krevetu. Bila je svjesna, komunikativna, ali vidno uplašena. Bila je sama jer je on pobjegao u trenutku kada je vidio policiju. Riječ je doslovce o minutama - naglasila je Biljana Popović Ivković.

Ravnatelj policije Vladimir Rebić rekao je jutros da da je cijeli ovaj slučaj dosta drugačiji od drugih slučajeva otmica.

- U ovom slučaju posebno je otežalo to što se prijava nestanka desila devet sati poslije otmice jer je Monika krenula u školu ujutro oko sedam, a majka je prijavila policiji oko 16 sati nestanak - kaže Rebić.

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski brijač, djevojčicu je na prevaru uvukao u automobil kada ju je presreo na putu do škole.

- Jovanović je sačekao djevojčicu na dijelu puta gdje su bile njive i gdje je vidio da nema video nadzora i upitao je gdje se nalazi škola u naselju Brzi brod - ispričao je izvor Blica.

Policija vjeruje da je manijak u bijegu naoružan i opasan. Snimke s terena pokazuju da su i specijalci opremljeni automatskim oružjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2023 17:38