TRAGIČAN KRAJ LANE BIJEDIĆ

MUČKO UBOJSTVO DJEVOJKE IZ OBITELJI ČUVENOG JUGOSLAVENSKOG POLITIČARA UŽASNULO BiH Tijelo mlade studentice Lane pronašao ribar u rijeci

 GSS

U Mostaru su zavladali šok i nevjerica nakon što je Tužiteljstvo Zapadnohercegovačkog kantona potvrdilo da je djevojka, čije je tijelo u nedjelju navečer izvučeno iz rijeke Studenčice u Studencu kod Ljubuškog, ubijena.

Kako saznaje Dnevni avaz, nesretna djevojka je Lana Bijedić (19), koja se ovih dana pripremala za odlazak na fakultet u Sarajevo. Ona je kći poznate sveučilišne profesorice iz Mostara i rođakinja istaknutog jugoslavenskog političara Džemala Bijedića koji je u siječnju 1977. tragično stradao u avionskoj nesreći. Bivši predsjednik Saveznog izvršnog vijeća, odnosno jugoslavenski premijer, bio je jedan od Titovih najbližih suradnika, a misterij nesreće u kojoj je poginula i njegova supruga Razija do danas nije do kraja razriješen. Bio je premijer SFRJ u tri mandata, a mnogi su ga smatrali kandidatom za Titova nasljednika.

Od poznanika ubijene djevojke se saznaje da je ona u nedjelju oko 14 sati izašla iz kuće u šetnju, a u 17 sati je trebala ići na vlak za Sarajevo.

Njezina majka ju je nešto kasnije pokušala nazvati, ali se nije javljala, zbog čega je policiji prijavljen nestanak. Majci je navodno rekla da će se naći s prijateljicom na kavi, međutim ta prijateljica je kazala da se nisu ništa dogovarale.

Iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačkog kantona su rekli da će u utorak biti obavljena obdukcija, nakon čega će imati više informacija.

Dnevni avaz neslužbeno doznaje da Lana nije ubijena iz vatrenog oružja, a na mjestu događaja, kao i na njezinom tijelu, pronađeni su tragovi koji ukazuju na znakove borbe. Njezino tijelo je u rijeci uočio ribar koji ga je dovukao do obale, kako ga ne bi voda odnijela, a zatim pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Tijelo su izvukli pripadnici Gorske službe spašavanja Čitluk i Ljubuški, a očevid je trajao do kasno u noć, nakon čega je nastavljen u jutarnjim satima.

Mnogobrojni mediji objavili su da je ubijena djevojka praunuka Džemala Bijedića, no tu je informaciju demantirao njegov istoimeni unuk, koji je u priopćenju za Oslobođenje objasnio obiteljske veze Lane i Džemala Bijedića.

- Cijela naša obitelj je pogođena ovom stravičnom tragedijom, ne možemo vjerovati što se dogodilo. S druge strane, ogorčeni smo na medije koji ovu tragediju pokušavaju na ovako ružan način iskoristiti. Lana nije praunuka Džemala, već Nurudina Bijedića. Salko i Džemal Bijedić su od dva brata djeca. Salko je imao, između ostalog, sina Nurudina, a Nurudinova kći je Nina, majka nastradale Lane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 19:47