24 DANA AGONIJE

Mučni slučaj koji je šokirao državu dobio tragičan epilog: Pronađeno tijelo nestale majke dvoje djece, obitelj ogorčena

Identifikacija je pokazala da je riječ o nestaloj Nicoli Bulley (45)

Nicola ‘Nikki‘ Bulley

 Afp/Afp/Profimedia/Afp/afp/profimedia

Slučaj koji je punio naslovnice britanskih medija razriješen je pronalaskom beživotnog tijela u rijeci u Lancashireu. Identifikacija je pokazala da je riječ o nestaloj Nicoli Bulley (45), piše Guardian.

Podsjetimo, Nicola je nestala 27. siječnja dok je šetala psa u parku u Wyreu, u Lancashireu, a policija je odmah posumnjala da je slučajno upala u obližnju rijeku i utopila se. Inicijalna pretraživanja korita rijeka s najmodernijim sonarnim uređajem, međutim, nisu dala rezultate.

image

Plakat potrage za nestalom Nicolom

Paul Ellis/Afp

Dvoje prolaznika pronašli su u nedjelju njezino tijelo u šipražju u blizini sela St. Michael u Wyreu.

Tijelo savjetnice za hipotekarne kredite pronađeno je oko 1,5 kilometara od mjesta gdje je zadnji put viđena kako šeta psa nakon što je dvije kćeri ostavila u školi.

Potvrda da je riječ o nestaloj majci dvoje djece označila je kraj turbulentnih tjedana u kojima se policija na Otoku suočila s kritikama zbog istrage ovog slučaja, a na društvenim medijima kružile su brojne teorije zavjere, navodi CNN.

image

Peter Lawson

Paul Ellis/Afp
image
Paul Ellis/Afp
image

Mjesto na kojemu je pronađeno tijelo Nicole

Paul Ellis/Afp

- Današnji ishod nitko od nas nije želio, ali se nadamo da ćemo moći pružiti neke odgovore Nicolinoj obitelji. Slučaj je sada prepušten mrtvozorniku, rekao je pomoćnik glavnog šefa policije Peter Lawson.

Pročitana je i izjava u ime obitelji Nicole Bulley, koja je većim dijelom izrazila bijes zbog napisa pojedinih medija.

- Naše će djevojke dobiti podršku od ljudi koji im pružaju najviše ljubavi. Žalosti nas pomisao da ćemo im jednoga dana morati objašnjavati da su mediji i javnost njihova oca optuživali za ubojstvo njihove majke, pogrešno citirali i ocrnjivali prijatelje i obitelj. Ovo je užasno, mediji moraju odgovarati, ovo se ne smije ponovno dogoditi nekoj drugoj obitelji, napisali su.

Obitelj je u priopćenju izdvojila ITV i Sky News jer su stupili u izravni kontakt s njima u nedjelju navečer nakon što je policija potvrdila da je pronađeno tijelo, dodajući da su tražili privatnost.

- Opet su si dali za pravo objavljivati priče o nama kako bi prodavali novine i povećavali vlastiti profit. Takvo ponašanje je sramotno. Ostavite nas na miru. Zar medijske kuće i takozvani profesionalci ne znaju stati? U pitanju su naši životi i životi naše djece, zaključili su u priopćenju.

image

Cvijeće na klupi na kojoj je pronađen mobitel Nicole Bulley

Paul Ellis/Afp
image

Nicola ‘Nikki‘ Bulley

Afp/Afp/Profimedia/Afp/afp/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2023 05:18