UBOJSTVA U VIŠEGRADU

MUNJEVITA POLICIJSKA AKCIJA Zbog zločina prije 19 godina uhićeno 14 osoba u BiH i Srbiji

 Dado Ruvić/Cropix

U zajedničkoj policijskoj akciji BiH i Srbije na području dvije države uhićeno je 14 osoba osumnjičenih za ratne zločine, doznaje klix.ba.

Njih deset uhićeno je u BiH, dok ih je četiri uhićeno u Srbiji.

Zločini koji im se stavljaju na teret odnose se na ubojstva u Štrpcima i Višegradu kada je iz vlaka na relaciji Beograd-Bar oteto najmanje 20 osoba, državljana Srbije i Crne Gore bošnjačke nacionalnosti, jedna osoba hrvatske nacionalnosti i jedna afroazijskog porijekla.

Među osumnjičenima se nalaze i visokorangirani dužnosnici Vojske Republike Srpske iz tog razdoblja, ali i izvršitelji koji su sudjelovali u brutalnim mučenjima i ubojstvima žrtava koje su bačene u rijeku Drinu, piše klix.ba.

Tužiteljstvo BiH i Tužiteljstvo za ratne zločine Srbije za potrebe ovog predmeta formirali su zajednički tim koji je godinu dana prikupljao dokaze o počiniteljima ovog zločina koji se dogodio prije 19 godina.

Glavni tužitelji BiH i Srbije, Goran Salihović i Vladimir Vukčević, izrazili su zadovoljstvo radom zajedničkog tima jer su uspjeli rasvijetliti zločin te tako donijeli nadu u pravdu obiteljima žrtava.

Uhićeni će tijekom dana biti ispitani nakon čega će se donijeti odluka o mjeri pritvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 00:29